SAMANTHA – Strateška partnerstva za poklicno izobraževanje in usposabljanje

Nosilec
tecos
Status
V teku
Trajanje
1.9.2019 – 31.8.2022
Spletna stran projekta
https://samantha-project.eu/
Program
Erasmus+ programme, Key Action 2 (Strategic Partnership for Innovation and Exchange of good practices).
Koordinator
KIT- Karlsruhe Institute of Technology (GERMANY)
Ostali partnerji
ILI -FRIEDRICH-ALEXANDER-UNIVERSITAET ERLANGEN NÜRNBERG (Germany), AMUEBLA- AGRUPACION EMPRESARIAL INNOVADORA DE FABRICANTES DE MUEBLES Y AFINES DE LA REGION DE MURCIA (Spain), CENFIM – CENTRE DE DIFUSIO TECNOLOGICA DE LA FUSTA I DEL MOBLE DE CATALUNYA (Spain), CEIPES (Italy), Centrocot – CENTRO TESSILE COTONIERO E ABBIGLIAMENTO SPA (Italy) and TECOS SLOVENIAN TOOL AND DIE DEVELOPMENT CENTRE (Slovenia).
Projekt SAMANTHA - Strateška partnerstva za poklicno izobraževanje in usposabljanje je namenjen nadgrajevaju znanja in veščin na področju aditivnih tehnologij v orodjarskem in bivalnem sektorju.

Opis projekta:

Projekt SAMANTHA želi oblikovati strategijo za izboljšanje (nadaljnjih) usposabljanj, zlasti na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ker se mora trenutna evropska ponudba poklicnega izobraževanja in usposabljanja odzvati trenutne razmere in izzive ter izkoristiti priložnosti in zapolniti vrzeli v na področju orodjarstva in bivalnega sektorja. Cilj projekta SAMANTHA je razviti nov program usposabljanj, ki bo odziv na neusklajenst potreb po visokotehnoloških veščinah v obliki črke T za kakovostno implementacijo aditivnih tehnologij v verige vrednosti obeh sektorjev prek visokotehnološko usposobljenih zaposlenih.

Projektni partnerji bodo v obdobju projekta razvili in preizkusili 5 intelektualnih rezultatov:

· IO1 – Oblikovanje prilagodljivih učnih poti in didaktičnih orodjij na podlagi pristopa k učnim rezultatom, ki bodo omogočili zagotovitev, ocennjevanje in prepoznavanje ključnih kompetenc, opredeljenih v ciljnih skupinah.

· IO2 – Zagotavljanje dobro usklajenih programov PIU z zahtevami orodjarskega in bivanjskega sektorja na področju aditivnih tehnologij.

· IO3 – Povečanje digitalne preobrazbe in pametne industrijske specializacije obeh proizvodnih sektorjev z implementacijo aditivnih tehnologij verige vrednosti.

· IO4 – Povečanje konkurenčnosti in produktivnosti orodjarskega in bivanjskega sektorja z nenehnim dodatnim usposabljanjem / prekvalifikacijo zaposlenih v skladu z visokotehnološkimi znanji v obliki črke T, potrebnimi za uspešno implementacijo Industrije 4.0.

· IO5 – Ozaveščati in izboljšati podobo diplomantov ključnih omogočitvenih tehnologij (KET) in tehniških znanosti (STEM) v družbi in na področjih, na katerih delujejo.

TECOS vloga:

Vloga TECOS-a v projektu SAMANTHA je primarno pokrivati ​​sektor orodjarstva med razvojem intelektualnih rezultatov in zagotoviti ustrezno razširjanje novih usposabljanj med člani orodjarskega združenja. TECOS bo tako krepil potrebne spretnosti in kompetence z izboljšanjem / prekvalifikacijo sedanjih delavcev v orodjarski panogi in bivalnem sektorju ter študentov, ki so se pripravljeni osredotočiti na svojo poklicno pot v omenjenih sektorjih.

Kontakt: dr. Dragan Kusić