Opremljenost

Najsodobnejša oprema za vaše optimalne rešitve!

V razvojnem centru TECOS pri svojem delu uporabljamo samo vrhunsko opremo vodilnih svetovnih dobaviteljev, ki mora ustrezati našim strogim standardom. Vsa oprema je redno vzdrževana, točnost in zanesljivost delovanja preverjamo večkrat letno.

Oprema za brizganje polimernih materialov

WITTMANN servo manipulator

Visoko zmogljiv servo manipulator za avtomatizacijo brizganja plastike s ”pick&place” aplikacijami.

Fanuc Roboshot ALPHA S50IA/330/IT

Popolnoma električni stroj za injekcijsko brizganje z najnižjo porabo energije, ki uporablja tehnologijo vrhunske natančnosti.

Brizgalni stroj KraussMaffei 80/380 CX

Brizgalni stroj enega vodilnih svetovnih proizvajalcev iz Nemčije zapiralne sile 800 kN. Z opremo stroja smo sposobni beležiti parametre iz senzorjev v orodni votlini in precizno krmiliti proces brizganja.

Brizgalni stroj Arburg Allrounder 150S

Zelo precizen stroj zapiralne sile 150kN, na katerem imamo možnost predelovati termoplaste, duroplaste in MIM kovinske prahove. Uporabljamo ga tudi za projekte mikrobrizganja, kar nam omogoča zelo precizno dvojno pozicioniranje polža.

Dodatna brizgalna enota Windsor

Profesionalna dodatna brizgalna enota za 2k-brizganje termoplastov v kombinaciji s strojema Arburg ali KraussMaffei

Dodatna brizgalna enota Babyplast 6/10

Dodatna brizgalna enota zapiralne sile 60kN, kompatibilna z obema večjima strojema, za brizganje 2k-izdelkov iz termoplastičnih materialov.

Brezdotični 3D-skener ATOS Q

ATOS Q 12M je 3D-skener zadnje generacije vodilnega svetovnega proizvajalca GOM, ki omogoča skeniranje velikih in malih objektov s točnostjo skeniranja do 0,002 mm. Oprema je premična, fleksibilna in robustna ter primerna za uporabo na terenu. S tremi različnimi merilnimi volumni pokriva tako skeniranje majnih in velikih izdelkov.

FDM 3D-tiskalnik za hitro izdelavo prototipov

FDM 3D-tiskalnik Raise3D Pro2 Plus z dvema tiskalnima glavama, z velikim delovnim volumnom (305 x 305 x 605 mm), ki omogoča 3D-tisk razmeroma velikih modelov. Njegova prednost je dvojna glava z elektronskim sistemom za dvig oziroma umik med menjavo materiala za tiskanje, odlikuje ga dobra resolucija 3D-tiska v Z osi (do 0,01 mm).

Analizator vlage Radwag MA 50/1.R

Analizator vlage je namenjen določanju relativne vlage v vzorcih pri laboratorijskih raziskavah in procesni kontroli v različnih industrijskih panogah. Analizator se ponaša z visoko stopnjo resolucije 0,1 mg s kapaciteto merjenja vzorcev do 50g in maksimalno temperaturo sušenja do 160°C.

Ogrodja z izmenljivimi vložki proizvajalcev HASCO in Meusburger

Obe ogrodji za stroja Arburg in KraussMaffei omogočata hitro in stroškovno učinkovito pot do orodij za brizganje, saj je potrebno izdelati samo oblikovne vložke, ki so lahko iz jekla, aluminija ali iz umetnih smol (Al-Epoxy).

3D tiskalnik SLA FORM3+

SLA 3D tiskalnik FORM3+ z delovnim volumnom 145 x 145 x 185 mm in resolucijo v Z-smeri med 25 – 300 mikronov s širokim naborom materialov omogoča tisk izdlekov za različne namene.

Trgalni stroj Beiyue WDW-10

Trgalni stroj se uporablja za izvajanje nateznih preizkusov materialov. Okvir z merilno celico 10 kN in temperaturno komoro -30 °C do 100 °C. Dodatne vpenjalne čeljusti za preizkus tritočkovnega upogiba, tlačnosti in adhezivnosti.

CAx programska oprema za numerične analize

Programski paket Abaqus za MKE-trdnostne preračune in strukturne analize

Abaqus je eden od dveh vodilnih paketov za vsestranske inženirske analize, sposoben izvajati tudi najzahtevnejše analize, kot npr. udarne obremenitve, temperaturne obremenitve, analizo togosti, odziva sistema in notranjih napetostnih stanj. Omogoča tudi modeliranje praktično poljubnih materialov ter tudi izvajanje nelinearnih analiz.

Programska oprema za simulacije brizganja Autodesk Simulation Moldflow Insight

ASMI je vodilni programski paket za simulacije brizganja plastike. Gre za vodilno družbo na omenjenem področju, pred leti kupljeno s strani giganta Autodesk, ki postavlja standarde in vlaga med vsemi konkurenti največ v razvoj matematičnih modelov in ima lasten laboratorij za testiranje in karakteriziranje materialov.

3D-skeniranje, meritve, konstruiranje in vzvratno inženirstvo

Optični brezdotični 3D-skener na strukturirano modro svetlobo ATOS CS5M

Vrhunska oprema za zajemanje 3D-podatkov iz končnih izdelkov ali orodij vodilnega proizvajalca GOM. Dosegljiva natančnost 3D-skeniranja je 0,005 mm, vgrajena programska oprema omogoča hitro mersko kontrolo z barvno skalo odstopkov, izdelavo merilnih protokolov dolžinskih meritev, tudi GD&T ter hitro in kakovostno obdelavo rezultatov skeniranja.

Programska oprema za vzvratno inženirstvo Geomagic Studio 12

Vodilni produkt za vzvratno inženirstvo, tj. izdelavo 3D-CAD računalniških modelov na osnovi skeniranih podatkov. Primeren za obdelavo zelo razgibanih »organskih« površin (npr. kipi, figure, ornamenti) in tudi povsem funkcionalnih površin (ravnine, valji, stožci…). Vzvratno inženirstvo predstavlja vezni člen med 3D-skeniranjem in računalniško krmiljenimi stroji.

Siemens NX 10.0

Napredna programska oprema za CAD-modeliranje in CNC-programiranje. NX je eden vodilnih programskih paketov za CAD/CAM.

Karakterizacija materialov in meritve v proizvodnji

Namenska orodja za pripravo epruvet za testiranje materialov

  • on-line merjenje parametrov brizganja
  • testne epruvete za natezni in upogibni preizkus
  • testiranje adhezije in deformacij pri 2K brizganju
  • določanje indeksa tečenja

Oprema za meritve v proizvodnji

  • tlačni senzor Kistler za orodja za plastiko
  • temperaturna tipala
  • data loggerji za konstantno merjenje digitalnih signalov (npr. temperatura)