LEVEL-UP – Protokoli in strategije za podaljšanje življenjske dobe kapitalskih naložb in velike industrijske opreme

Nosilec
tecos
Status
V teku
Trajanje
1.10.2019 – 30.9.2023
Spletna stran projekta
http://www.levelup-project.eu/
Program
H2020 - Technologies for Factories of the Future (H2020-NMBP-FOF-2019)
Koordinator
AIMEN (ES)
Ostali partnerji
INNOVALIA (ES), ATLANTIS (GR), AUSTRIAN STANDARDS INTERNATIONAL (AT), BIBA (DE), BRUNEL UNIVERSITY (UK), IPC (FR), CENTRO RICERCHE FIAT (IT), CORE (GR), DANOBAT (ES), ESI (DE), MAYO (ES), FAGOR (ES), FRAUNHOFER IWU (DE), HOLONIX (IT), IDEKO (ES), INEGI (PT), INTERNATIONAL DATA SPACES (DE), KMWE (NL), ISOKON (SI), LUCCHINI (IT), MARLEGNO (IT), SCM (IT), SENSAP (CH), SIEMENS (DE), SOFIES (CH), TAMPERE UNIVERSITY (FI), THINKING ADDITIVE (UK), TOSHULIN (CZ), TRIMEK (ES), TTS (IT), BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY (CZ)
Spletna stran
http://www.levelup-project.eu/
Osrednji namen H2020 projekta LEVEL-UP je ponuditi razširljivo platformo, ki zajema celoten življenjski cikel od nastavitve digitalnih dvojčkov, posodobitvenih ukrepov za diagnosticiranje in napovedovanje delovanja fizičnih sredstev, obnovitvenih in predelovalnih dejavnosti do konca njihove življenjske dobe v skladu z I4.0.

Opis projekta:

Glavni cilj H2020 projekta LEVEL-UP je ponuditi razširljivo platformo, ki zajema celoten življenjski cikel, od nastavitve digitalnih dvojčkov, posodobitvenih ukrepov za diagnosticiranje in napovedovanje delovanja fizičnih sredstev, do obnovitve in obnovitvenih dejavnosti do konca njihove življenjske dobe.

Tehnologije popravil na kraju samem in prenova novih nadgrajenih komponent bodo olajšane z virtualnimi simulacijami za povečanje  zmogljivosti in življenjske dobe.

LEVEL-UP bo vseboval nove strojne in programske komponente, ki so povezane s trenutnimi proizvodnimi objekti s pomočjo IoT in platform za upravljanje podatkov, hkrati pa bo orkestriran z osmimi (8) skalabilnimi strategijami na ravni komponent, delovnih postaj in strojnega parka tovarne.

Ukrepi za posodobitev, diagnosticiranje, pregledovanje, popravilo, demontažo, nadgradnjo, prenovo, predelavo, recikliranje in ponovno sestavljanje in testiranje bodo strukturirani in formalizirani v deset (10) posebnih protokolov, povezanih z industrijsko digitalno nitjo, ki plete digitalno integracijo z vsemi akterji v vrednostni verigi za izboljšane prihodnje iteracije.

LEVEL-UP bo demonstriran na 7 demo mestih na različnih sektorjih v operativnem okolju vertikalnih stružnic, rezkalnih strojev, stiskalnic, strojev za lesno obdelavo, pultruzijo, ekstrudiranje, pregledovalno in CNC opremo za doseganje večje učinkovitosti, podaljšane življenjske dobe in zanesljivosti ter večje donosnosti visoke kapitalske naložbe.

TECOS vloga:

TECOS v H2020 projektu LEVEL-UP nastopa kot podizvajalec partnerja ISOKON (nadgradnja in digitalizacija ekstruzijskega stroja ter ekstruzijske proizvodne linije v skladu s smernicami Industrije 4.0).

Projekt je financiran iz raziskovalnega programa Evropske komisije Obzorje 2020 v skladu s sporazumom o dodelitvi sredstev št. 869991.

Kontakt: dr. Dragan Kusić