3DoP – Optimizacija proizvodnje z uporabo tehnik 3D-tiskanja

Nosilec delovnega sklopa:
TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije
Status
V teku
Trajanje
Spletna stran projekta
Program
Program Evropskega inovacijskega sveta in Agencije za mala in srednja podjetja (EISMEA) – Medregionalne inovativne investicije
Koordinator delovnega sklopa
TECOS
Ostali partnerji
32 partnerskih organizacij, za delovni sklop: Signify, TNO, TRAXCON, Tehnološki park Krakow, Razvojna agencija PORIN, CAP d.o.o., Photo4Chem in Trentino Sviluppo
Mednarodni projekt Optimizacija proizvodnje z uporabo tehnik 3D-tiskanja (3DoP) poteka v okviru novega programa Evropskega inovacijskega sveta in Agencije za mala in srednja podjetja (EISMEA) – Medregionalne inovativne investicije. V projektu sodeluje 33 partnerjev iz celotne Evrope, TECOS pa se je tako pridružil trenutno največjemu projektu na področju 3D-tiskanja v Evropi, vrednem kar več kot 14 milijonov evrov.

Opis projekta:

Ideja projekta izhaja iz pobude Vanguard in partnerstva, formiranega v te pobudi. Glavni cilj projekta je spodbuditi aditivno proizvodnjo in proizvodne kapacitete podjetij ter spodbuditi investiranje podjetij v aditivne proizvodne tehnologije.

V okviru delovnega sklopa bomo v TECOS-u razvili tehnologije in pristope za neposredno vgrajevanje elektronskih vezij v 3D-tiskane izdelke in proizvode skozi iskanje najboljših tehnologij, njihovo testiranje, razvoj pilotnih proizvodnih linij in iskanje novih aplikacij. Vzpostavili bomo evropsko verigo vrednosti in dobljena znanja promovirali med malimi in srednje velikimi podjetji. Verjamemo, da se bodo aktivnosti projekta odražale v povečanem investiranju podjetij v 3D-tiskane tehnologije, identifikaciji novih področij aplikacij, izboljšanem znanju podjetij in promociji 3D-tiskanja in aditivnih tehnologij med podjetji in inovatorji.

TECOS vloga:

TECOS  v okviru projekta 3DoP vodi delovni sklop neposrednega vgrajevanja elektronskih vezij v 3D-tiskane izdelke ter projektne aktivnosti izvaja s sodelovanjem ključnih partnerjev Signify, TNO, TRAXCON, Tehnološki park Krakow, Razvojna agencija PORIN, CAP d.o.o., Photo4Chem in Trentino Sviluppo.

Za več informacij o projektu je na voljo Simona Knežević Vernon na e-naslovu simona.vernon@tecos.si.