#WEB3 pospeševalnik tudi o Industriji 4.0, pomenu in vplivu IKT tehnologij v podjetjih

Prenos znanja in tehnologij v podjetja je eno od temeljnih poslanstev TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije, prav zato se z veseljem vključujemo v projekte, kjer lahko znanje in izkušnje na praktičnih primerih predamo podjetnikom ali njihovim zaposlenim. Dr. Dragan Kusić, vodja TECOS-ovega oddelka mehatronike je kot predavatelj sodeloval v eni od delavnic #WEB3 pospeševalnik.

Na delavnici se je dr. Dragan Kusić osredotočil na pomen in vpliv IKT tehnologije v podjetjih, varnost uporabe teh tehnologij in primere, kako si olajšati delo z uvajanjem avtomatizacije poslovanja in kaj kažejo trendi v Industriji 4.0. Ob tem velja izpostaviti, da je za implementacijo rešitve I4.0 je ključnega pomena podpora vodstva in primerno vključevanje vseh akterjev znotraj podjetja. I4.0 terja preudarno načrtovanje, ki izhaja iz obstoječega stanja in sledi doseganju želenim ciljem, ob tem pa ne smemo zanemariti finančne investicije. Rešitve, ki izhajajo iz I4.0 niso zanemarljive, zato je natančno načrtovanje korakov pomembno tudi za načrtovanje povrnitve investicije.

Program Web3 pospeševalnika izvaja vodilni partner, visokotehnološko podjetje Arctur d.o.o., skupaj z Blockchain Alliance Europe z.o.o., Yotta Advanced Computing d.o.o., dr. Urško Starc Peceny in TECOS-om. Do zaključka letošnjega leta je načrtovana še ena delavnica #WEB3 pospeševalnika: Zbiranje in uporaba velikih podatkov za start-up podjetja. Podrobnosti o razpisanih delavnicah in programu najdete TUKAJ.

Foto: Arctur