S CIRCI do več podatkov na področju reciklabilne plastike in vavčerske sheme

Projekt Uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese (CIRCI) s preedstavitvami na številnih dogodkih stremi k naslavljanju pereče problematike uvajanja krožnega gospodarstva v obstoječe poslovne procese. Z aktivnostmi projekta, katerega partner je tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, želimo prispevati k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Projekt CIRCI smo med drugim predstavili na letnem dogodku SRIP MATPRO v Portorožu. Dr. Bojan Podgornik je več kot 100 udeležencem predstavil priložnosti, ki jih za podjetja in organizacije prinaša projekt skozi zasledovanje temeljnega cilja:

  • zmanjšanje obsega snovnih tokov deviških materialov in energije v procesu proizvodnje in
  • vzpostavitev baze podatkov, ki bo beležila odpadne ali sekundarne materiale, ki nastanejo v proizvodnih procesih in se lahko v poslovnem procesu krožnega gospodarstva pretvorijo v pomembno surovino za drugo panogo ali proizvodni proces.

Po uvodnem srečanju v Ljubljani v mesecu juniju ter septembrski delavnici in študijskem obisku na Norveškem, smo projektni partnerji aktivnosti strnili tudi v priložnostnem novičniku, ki vam je v celoti na voljo TUKAJ. Pregled projektnega dogajanja prinaša tudi podrobnosti o vsebinah delavnic in študijskega obiska, kjer smo se osredotočili predvsem na prenos znanja med partnerji.

V projektu CIRCI skupaj z vodilnim partnerjem Gospodarsko zbornico Slovenije (Zbornico elektronske in elektro industrije), Inštitutom za kovinske materiale in tehnologije (IMT) ter norveškim partnerjem EYDE Cluster naslavljamo perečo problematiko uvajanja krožnega gospodarstva v obstoječe poslovne procese. TECOS je v partnerstvu zadolžen za pripravo baze podatkov na področju reciklabilne plastike in je odgovoren za pripravo in izvedbo vavčerske sheme namenjene podjetjem in raziskovalnim inštitucijam.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri pripravi podatkovne baze reciklabilne plastike in pri pripravi prijav za pridobitev vavčerjev. Za vse dodatne informacije sta na voljo TECOS-ova sodelavca Simona Knežević Vernon (simona.vernon@tecos.si) in Peter Fajs (peter.fajs@tecos.si), ki z veseljem odgovorita na vaša vprašanja.

Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.