Mreženje z avstrijskimi podjetji – priložnost za sklepanje novih partnerstev

TECOS Razvojni center orodjarstva in avstrijsko interesno združenje Advantage Austria smo povezali avstrijska in slovenska podjetja s poslovnim srečanjem podjetji iz kovinske in plastično predelovalne industrije.

V TECOS-u smo se osredotočili na predstavitev našega centra in vloge pri razvoju novih materialov, novih tehnologij brizganja in implementacije principov krožnega gospodarstva v proizvodnjo. »Poleg obiska TECOS-a smo se na omenjene tematike osredotočili tudi v predavanju; zmanjševanje porabe fosilnih goriv je aktualna tema, ki pa jo v TECOS-u s sodelovanjem pri različnih projektih vpeljevanja trajnostnih rešitev in načel krožnega gospodarstva zasledujemo že več let,« je po dogodku poudaril direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič. Ob tem je dodal, da je poslovno srečanje s priložnostmi za nova poznanstva in mreženje med avstrijskimi in slovenskimi podjetji dober obet za prihodnja sodelovanja.

Udeleženci so v TECOS-ovih prostorih spoznali naše celovite rešitve za razvoj idej in optimiranje proizvodnje, sledil je ogled EMO Orodjarne in podjetja VIVAPEN. Popoldanski del smo izkoristili za predavanja in B2B sestanke, kjer smo iskali priložnosti za tkanje novih poslovnih vezi in iskanje bodočih poslovnih partnerjev.