TILCO TRADING PTE: Razvoj naprave za čiščenje ušesnega masla

Tilcare je ob začetku sodelovanja predstavil želje glede novega produkta. Naloga TECOS-a je bil razvoj lovilne posode, dolivnega sistema za vodo in šobe za brizganje vode v uho. Vsi sestavni elementi so se morali prilagajati obliki obstoječe črpalke. Zaradi tega smo najprej z optičnim skenerjem Atos Compact Scan 5M poskenirali obliko črpalke, da smo pridobili STL (oblak točk). S procesom vzvratnega inženirstva smo pripravili CAD model oblike, ki je služil kot osnova za nadaljnjo konstrukcijo lovilne posode.

 

 

V nadaljevanju smo pripravili več različnih konceptov lovilne posode in dolivnega sistema. Skupaj s stranko smo izbrali najprimernejšo različico za nadaljevanje razvoja. Ustreznost in funkcionalnost izdelka smo sproti preverjali s prototipi. Prototipe smo izdelali z našim 3D-tiskalnikom, ki po plasteh gradi kose s tehnologijo FDM.

 

3D-sken obstoječe črpalke (STL), ki je služilkot osnova za nadaljnjo konstrukcijo lovilne posode.

Ob zaključku projekta smo izvedli še simulacije brizganja plastike v programskem paketu Autodesk Simulation Moldflow Insight. S simulacijo smo določili optimalno mesto za doliv, preverili smo deformacije kosa, določili ustrezen material ter preverili morebiten pojav napak na kosu. Na podlagi rezultatov smo pripravili zahteve za izdelavo orodij, ki so orodjarjem služile kot smernice pri izdelavi orodij. Pripravili smo tudi tehnično dokumentacijo kosov.

 

Koncept lovilne posode in dolivnega sistema izpiralca za ušesa.

 

Razvoj izdelka si lahko ogledate na priloženem videoposnetku spodaj.

 

Kaj je o sodelovanju povedal Tilen Terčelj Schweizer, predstavnik blagovne znamke TILCARE?

S pomočjo TECOS-ovih storitev smo uspešno razvili električni izpiralec za ušesa. V stik smo prišli po priporočilih orodjarja, s katerim je TECOS v preteklosti že sodeloval. S sodelovanjem smo bili zelo zadovoljni, saj so naredili profesionalni izdelek in se držali dogovorjenih rokov. Tako se je medsebojno sodelovanje z razvoja ušesnega izpiralca preneslo tudi na naše nadaljnje razvojne projekte novih produktov. Za razvoj izdelka smo se odločili na podlagi povpraševanja in neustreznih obstoječih rešitev na tržišču. Želeli smo razviti uporabniku prijazen izdelek za izpiranje ušesnega masla, kar nam je v sodelovanju s TECOS-om zelo dobro uspelo, zato bi njihove storitve priporočal tudi drugim partnerjem, ki potrebujejo takšne storitve.

Simulacije brizganja plastike v programskem paketu Autodesk Simulation Moldflow Insight.

TECOS v sklopu inženirskih storitev že več kot 25 let sodeluje z različnimi slovenskimi in tujimi podjetji in jim nudi celovito ponudbo storitev pri razvoj izdelka. V preteklih letih smo sodelovali z mnogimi inovativnimi start-upi in razvojno naravnanimi podjetji. Z določenimi smo sodelovali pri razvoju izdelkov zgolj v posameznih fazah, pri nekaterih pa smo prevzeli celoten razvoj izdelka »na ključ«. Slednji zajema oblikovanje izdelka na podlagi ideje, napredne računalniško podprte analize (od mehanskih, toplotnih preračunov do raznih tehnoloških simulacij, npr. simulacij brizganja plastike), izdelavo prototipov, konstrukcijo in izdelavo orodja, maloserijsko in serijsko proizvodnjo plastičnih komponent, skeniranje in meritve nabrizganih komponent in optimizacijo proizvodnih procesov za serijsko proizvodnjo. Nekaj primerov sodelovanja s slovenskimi in tujimi start-upi (Ulla, NeoRhythm, Xvida, Savvy) smo zbrali na strani študije primerov.

V letošnjem letu smo med drugimi uspešno zaključili v študiji primera izpostavljeno sodelovanje s podjetjem Tilco Trading PTE, ki se ukvarja z razvojem in prodajo medicinskih pripomočkov za osebno nego.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja