TECOS z novimi močmi pogumno tehnološkim in konstrukcijskim izzivom naproti

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije v svojem delovanju poleg podpore slovenski orodjarski panogi soustvarja trende slovenskega in evropskega orodjarstva. Ključ do teh ciljev je krepitev inženirskega oddelka in kakovosti inženirskih storitev.

Ekipi TECOS-ovih strokovnjakov se je v aprilu 2022 pridružil Sebastjan Kotnik, specialist strojnih ved, je svojo karierno pot pričel leta 1998 v eni največjih orodjarn v Sloveniji, v Gorenje Orodjarni, v proizvodnem sektorju z uvedbo sistema Tool Brain v CNC oddelkih strojne obdelave, nato pa nadaljeval v oddelku Konstrukcije, kjer je snoval zahtevna orodja za injekcijsko brizganje in preoblikovanje pločevine. Leta 2004 ga je pot vodila v Tehnologijo predelave plastičnih mas v Gorenje MEKOM Plastika, kjer je nekaj let opravljal vlogo vodilnega tehnologa za področje injekcijskega brizganja sintetičnih mas, nato pa svojo karierno pot nadaljeval kot vodja razvojnega teama Vgradnih pečic v programu Kuhalni aparati in tlakoval pot premijskim izdelkom na zahtevna svetovna tržišča.

Sebastjan z veseljem in z inovativnim pridihom zre tehnološkim in konstrukcijskim izzivom naproti, saj je TECOS po predhodnih priložnostnih sodelovanjih na področju usposabljanj postal glavni vir Sebastjanovih strokovnih izzivov: »Prepričan sem, da bomo z združitvijo našega znanja in izkušenj v TECOS-u dosegali in tudi presegali zastavljene cilje. Ekipa je super, zremo v zdrave izzive in v teh izzivih res uživamo in poleg strokovno uspešno rastemo.”«.

Dobrodošel, Sebastjan! V TECOS-u verjamemo, da bomo skupaj prodornejši.