TECOS je trajnostne visoko trdnostne kompozite predstavil na konferenci švedskega Alfred Nobel Science Parka

Srečanje je postreglo z zanimivimi predstavitvami hibridnih materialov in lahkih strukturnih rešitev, predvsem s področja aditivne proizvodnje, predstavili so se vodilni raziskovalci s tega področja ter podjetja, ki so v ospredju razvoja 3D-tiskanja ter hibridnih materialov.

TECOS se je predstavil z razvojem novega visoko trdnostnega kompozita, narejenega iz odpadnega papirja ter odpadne plastike, ki je uporaben tako v gradbeništvu kot avtomobilski industriji. Razvili smo ga v mednarodnem konzorciju pod vodstvom TECOS-a v okviru projekta LIFE CEPLAFIB. Prikazali smo njegove izboljšane lastnosti ter praktično uporabo, predvsem pa smo ponosni, da smo skupaj z proizvajalcem avtodomov Adria Mobil, ki je bila v razvoj vključena že od vsega začetka, prikazali odličen primer dobre prakse. Izdelke iz tega novega kompozita v Adria Mobil namreč uporabljajo pri izgradnji najnovejših avtodomov.

Več o izdelkih, izdelanih iz trajnostnega visoko trdnostnega kompozita, lahko preberete TUKAJ. Kot zanimivost: iz omenjenega kompozita smo izdelali tudi ohišje Ulle – pametnega opomnika za pitje vode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja