S prejemniki CIRCI vavčerjev o napredovanju pilotnih projektov

Partnerji projekta CIRCI, katerega del je tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije,  smo s prejemniki CIRCI vavčerjev razpravljali o napredku pri pilotiranju inovacij, za katera so podjetja prejela inovacijske vavčerje za nove načine uporabe stranskih materialov, nastalih v industrijskih procesih. Na inovacijski delavnici Inštituta za kovinske materiale in tehnologijo smo se dotaknili dodatnih možnostih nadaljnje uporabe stranskih materialov, srečanje pa smo zaključili z obiskom prejemnikov inovacijskih vavčerjev.

Študijska tura, na kateri smo obiskali 3 od 7 dobitnikov CIRCI inovacijskih vavčerjev je ponudila podrobnejši vpogled v nove inovativne načine ponovne uporabe materialov. Termit Moravče je navdušil s postopkom sanacije kmetijskih zemljišč po pridobivanju surovin, v podjetju ELVEZ so ob predstavitvi proizvodnih procesov izpostavili možnosti ponovne uporabe stranskih materialov, v podjetju Adria Mobil pa si na ogled postavili nov izdelek iz recikliranih materialov, ki ga bodo uvedli v svojo linijo avtodomov.

Poleg vseh naštetih so inovacijske CIRCI vavčerje prejela tudi podjetja Livar, CAP, Roto Eco in Ograje Kočevar. Projekt CIRCI omogoča sofinanciranje inovativnih idej oz. projektov z novimi načini uporabe stranskih materialov, nastalih v industrijskih procesih, v višini 15.000 evrov.