S parterji CIRCOTRONIC o krožni prihodnosti proizvodnje elektro in elektronske opreme

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije se je s projektnimi partnerji v okviru partnerskega srečanja projeta CIRCOTRONIC (Interreg Central Europe) v začetku junija udeležil projektnega srečanja v Ljubljani. 12 partnerjev projekta, ki se v projektni konzorcij povezujemo z namenom spodbujanja trajnostne rasti s preoblikovanjem proizvodnje električne in elektronske opreme (EEO) v srednji Evropi po načelih krožnega gospodarstva, smo projektno srečanje oplemenitili s tematikami ekodizajna, materialov in recikliranja EEO. Rdeča nit srečanja v Ljubljani se je navezovala na vzpostavljanje novih, krožno naravnanih poslovnih modelov in verig vrednosti v proizvodnji EEO.

Partnersko srečanje je bilo interaktivno naravnano, poleg trenutnih trendov in primerov dobrih praks pa je razprava tekla tudi o scenarijih razvoja, ki jih lahko pričakujemo v naslednjih 10 letih.

TECOS s svojo široko mrežo in izkušnjami usklajuje razvoj in pilotiranje orodij in pristopov, potrebnih za krožni prehod proizvajalcev EEO, ob tem pa je eden od TECOS-ovih ciljev v okviru projekta CIRCOTRONIC vzpostavitev krožnega laboratorija.

Podrobnosti o projektu CIRCOTRONIC si lahko preberete TUKAJ.