Projekt 1Point tudi na MOS

Projekt Erasmus+ 1Point: »VET training using the one-point lessons approach« smo predstavili na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju.

Z izpiljenim konceptom največje poslovne sejemske prireditve v regiji MOS predstavlja nove priložnosti za podjetja na področjih zagotavljanje zelenega, digitalnega in prožnega gospodarstva. Nova podoba sejma sovpada s strateškim načrtom nacionalnih in evropskih direktiv, ki podjetjem nakazujejo priložnosti za lažjo implementacijo vseh naštetih načel v svoje poslovanje. Ena od priložnosti za izobraževanja s pomočjo sodobnih IKT tehnologij je bila predstavljena tudi v okviru projektnih aktivnosti 1Point.

MOS, kot eden najmočnejših prodajnih in predstavitvenih kanalov je stičišče inovativnih podjetij, državnih institucij in kupcev, ki vsako leto spodbuja nakupe in nove poslovne dogovore.

MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki je razdeljena na pet segmentov: MOS DOM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS TURIZEM, MOS B-DIGGIT in MOS PLUS. MOS dopolnjujejo predavanja, dogodki in delavnice z različnih področij, kjer je mogoče dobiti obilico koristnih informacij o gradnji doma ali o ustanovitvi podjetja. Že tradicionalno ima sejem državo partnerico, kar omogoča lažje gospodarsko povezovanje držav.