Pri uvajanju Industrije 4.0 v slovenska podjetja pomembno vlogo igrajo tudi TECOS-ove projektne aktivnosti

Na dogodku Slovenski primeri Industrije 4.0. so se predstavila podjetja:

  • Kern d.o.o. skozi projekt digitalne transformacije in uvajanje digitalizacije v podjetju v okviru projekta HIA (High Impact Action, ki ga na TECOS-u koordiniramo skupaj z MGRT),
  • Elvez d.o.o, ki prav tako kozi projekt HIA uvaja novo plazemsko tehnologijo in sistem nadzora v podjetju;
  • Result d.o.o., ki je eden od naprednejših ponudnikov digitalnih rešitev v Sloveniji in tujini.

 

Primere iz industrije smo dopolnili s predstavitvami projektov, ki sta usmerjena k zagotavljanju dobrega podpornega okolja prav za industrijo oz. proizvodna podjetja:

  • projekt S3HubsinCE skozi mednarodno mrežo partnerjev podjetjem nudi izobraževanja in povezovanje,
  • projekt CoSiMa, kjer TECOS s partnerji razvija nove pristope in tehnologije s ciljem povezljivosti orodij.

 

Dogodek so s konkretnim opisom trenutnega stanja in potreb na področju digitalizacije proizvodnih podjetij dopolnili v Gospodarski zbornici Slovenije, kjer je Andreja Hlišč, koordinatorka grozda Pametne tovarne v okviru SRIP ToP, izpostavila pomen digitalizacije; le z digitalizacijo bomo namreč lahko omogočili ohranjanje konkurenčnosti slovenske proizvodne industrije. Obenem je digitalizacija tudi pot, ki omogoča inovacije v industriji in hitrejše vključevanje v nacionalne in mednarodne verige vrednosti. Prav ADMA je ena ključnih evropskih pobud, kjer se je razvilo orodje za oceno digitalne zrelosti podjetij, kar podjetjem omogoča opredelitev korakov na poti k digitalni transformaciji.

Dogodka se je udeležilo preko 20 udeležencev in v prihodnosti nameravamo prikazati še več takšnih dobrih praks in mehanizmov, ki slovenskem podjetjem omogočajo digitalno transformacijo, pa tudi mednarodno povezljivost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja