Bioeconomy Ventures z razpisom spodbuja rešitve na področju bioplastike

Razpis BV Future of Chemicals je namenjen malim in srednje velikim podjetjem, ki želijo z z uporabo vrhunskih rešitev na področjih biogospodarstva prispevati k razvoju sektorja kemikalij, kamor sodijo tudi biološka plastika in materiali.

Rok za oddajo: 17. januar 2023 do 17.00

Spletna stran razpisa BV Future of Chemicals: https://platform.bioeconomyventures.eu/opencalls-innovators/future-of-chemicals/

F6S prijavni obrazec: www.f6s.com/bioeconomyventures-future-of-chemicals/apply

Projektna spletna stran: www.bioeconomyventures.eu/

 

KOMU JE RAZPIS NAMENJEN?

BioeconomyVentures išče mala in srednja podjetja, tudi zagonska podjetja in spin-off podjetja iz EU, ki želijo dostopati do storitev BioeconomyVentures z uporabo vrhunskih rešitev na področjih biogospodarstva. Namen projekta je razviti medsebojno povezano evropsko mrežo v industriji, ki temelji na biomasi, s sprožitvijo strateškega sodelovanja med inovatorji in korporacijami, da se olajša in olajša dostop do vlagateljev in financ v korist trajnostnega razvoja.

Prvi odprti razpis za inovatorje se osredotoča na sektor prihodnosti kemikalij, ustvarjeni izzivi pa temeljijo na naslednjih vertikalah:

  • platforma in posebne kemikalije na biološki osnovi;
  • biološka plastika in materiali;
  • barve in industrijski premazi na biološki osnovi,
  • bioosnovane dišave, kozmetika ter osebna nega in nega doma.

Prvi med tremi odprtimi razpisi za inovatorje je namenjen več kot 65 obetavnim inovatorjev iz EU z namenom pospeševanja razvoja njihove poslovne ideje in ponudil podporo pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujejo (finance, poslovne veščine in mreženje).

 

KAJ PRIČAKOVATI?

Dinamični program je osredotočen na zagotavljanje edinstvenih učnih in razvojnih poti po meri, ki temeljijo na oceni potreb. Program sprejema inovatorje iz laboratorijskih, pilotnih, predstavitvenih in komercialnih stopenj. Prednosti programa za inovatorje so:

  • hibridno poslovanje in podpora pripravljenosti za naložbe;
  • priložnosti za mreženje in predstavitveni dogodki;
  • povezovanje z vlagatelji in podjetji;
  • priložnost za reševanje inovacijskih izzivov, ki jih postavljajo vodilne korporacije;
  • prepoznavnost in izpostavljenost preko mreže BV Ambassador;
  • možnost sklenitve dolgoročnih partnerstev.

 

KAKŠNE SO MINIMALNE ZAHTEVE ZA PRIJAVO?

Podjetje mora imeti sedež v eni od držav članic EU ali pridruženi državi H2020, biti mora MSP, start-up ali spin-off podjetje. Podjetje se mora prijaviti na platformo BioeconomyVentures in ustvari svoj profil inovatorja ter mora obravnavati enega ključnih izzivov na področju inovacij.

 

Prijave bodo odprte do 17. januarja 2023 (ob 17. uri po srednjeevropskem času). Program bo sprejel približno 65 inovatorjev. Celoten postopek prijave vam je na voljo TUKAJ. V kolikor se poraja še kakšno dodatno vprašanje, vam je na voljo tudi koordinatorka projekta Catarina Reis catarina@f6s.com.