2. redni sestanek projektnih partnerjev na Erasmus+ projektu

Na tem srečanju so partnerji projekta 1Point skupaj preverili pridobljene rezultate na A1 – raziskavi, ki je bila v zadnjih mesecih izvedena v Sloveniji, na Cipru, v Grčiji, Italiji in Španiji. Dobljeni rezultati na aktivnosti A1 so bili podobni med partnerskimi državami. Edina razlika je v tem, da imajo večje partnerske države, kot sta Španija in Italija, več namenskih tečajev vzdrževanja in programov poklicnega izobraževanja in usposabljanja v primerjavi s Slovenijo, Grčijo in Ciprom. Na podlagi zbranih informacij so se partnerji strinjali, da bodo nadaljevali in dokončali svoja poročila za svojo državo, kot je bilo dogovorjeno za O1/A1. Poleg tega se je konzorcij lotil tudi druge projektne aktivnosti, ki se nanaša na metodologijo usposabljanja, kjer smo izmenjali mnenja in se dogovorili, da bomo podprli vodilnega partnerja Atlantis pri skupnih prizadevanjih za pripravo ustrezne metodologije usposabljanja.

Na splošno lahko na podlagi zaključkov na O1/A1 potrdimo, da obstaja resnična luknja in dejanska potreba po predlaganju posebnega tečaja usposabljanja kot tistega, ki ga želi projekt strukturirati in ga pozneje omogočiti svetu industrijskega vzdrževanja in usposabljanja.

Konzorcij se je strinjal, da bo nadaljeval z dobrim delom in zaključil izvedbo primerjalne analize trenutno ponujenih vzdrževalnih izobraževanj v vsaki partnerski državi in ​​v nekaterih dodatnih državah EU s preverjanjem obstoječih učnih načrtov, ki so na voljo.

Naslednji mesečni sestanek je predviden v začetku marca 2021.

Ta projekt je financiran s podporo Evropske komisije – Sklic projekta: 2020-1-SI01-KA202-076060.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja