V okviru 3DOP o konkretizaciji razvoja orodij za 3D-tisk led panelov in luči

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je v okviru projekta 3DOP gostil srečanje partnerjev delovnega sklopa neposrednega vgrajevanja elektronskih vezij v 3D-tiskane izdelke. S predstavniki partnerjev Signify, TNO, TRAXCON, Tehnološki park Krakow, Razvojna agencija PORIN, CAP d.o.o., Photo4Chem in Trentino Sviluppo smo se tokrat srečali v Celju.

S partnerji v okviru delovnega sklopa razvijamo 3D-tiskana orodja za 3D-tisk led panelov in luči. Na dvodnevnem sestanku smo obiskali prostore podjetja CAP in TECOS, si ogledali proizvodne prostore in prototipne zmogljivosti obeh partnerjev. Slednje so predstavili so tudi partnerji PORIN z Reke (Hrvaška) in PROM iz Trentina (Italija).

Partnerji PHOTOCHEM in Tehnološki park Krakow (Poljska), SIGNIFY, Traxcon in TNO so se osredotočili na intenzivno diskusijo o trenutnem stanju na področju 3D-tiska orodij in LED panelov, zmogljivostih in potencialih 3D-tehnologij na obeh področjih. Diskusija je močno olajšala sprejetje dogovora med partnerji, katere 3D-tehnologije bomo uporabljali v času trajanja projekta ter kakšnih končnih izdelkov si želimo.

V naslednjih mesecih bo v okviru projekta 3DOP potekalo intenzivno testiranje LED panelov, njihovo termoformiranje in ojačanje z uporabo različnih smol in spojin, razvoj orodij ter testiranje končnih izdelkov za uporabo v večjih panelih, individualno prilagojeni razsvetljavi in avtomobilski industriji.

Vas zanima več in bi se radi vključili ter bili obveščeni o projektu? Kontaktirajte nas na e-naslova simona.vernon@tecos.si ali matjaz.milfelner@tecos.si