Slovenska podjetja na področju aditivnih proizvodnih rešitev pomikajo meje mogočega in ustvarjajo številne nove poslovne priložnosti

TECOS letak samanthaAktivnosti, ki smo jih zaključili v aprilu letos, se nanašajo predvsem na poročilo o razmerah in razvoju aditivne proizvodnje v orodjarstvu in bivalnem sektorju ter usposabljanja na omenjenih področjih: visokotehnološka znanja in kompetence v obliki črke T v različnih poklicih (ter neusklajenost med potrebami in ponudbo usposabljanj). Izdelali smo poročilo, ki podrobneje opredeljuje trenutno stanje v vsaki od držav, iz katerih prihajamo projektni partnerji.

Kot je razvidno iz poročila, je v Sloveniji porast števila 3D-tiskalnikov prispeval k nastanku številnih inovativnih podjetij, ki na področju aditivnih proizvodnih rešitev pomikajo meje mogočega in ustvarjajo številne nove poslovne priložnosti. Aditivne tehnologije so pisane na kožo številnim inovatorjem in inovativnim podjetjem pri realizaciji drznih idej.

V Sloveniji so podjetja večinoma specializirana za 3D-tiskanje po meri in po več kot 25 letih delovanja ne poznajo nemogočih izzivov, kljub temu, da je potrebno v izobraževanja zaposlenih na področju aditivnih tehnologij vložiti veliko časa in truda. Podjetja v orodjarskem in bivanjskem sektorju izdelujejo tako enostavnejše kot zahtevnejše izdelke, vedno pa se držijo dogovorjenih rokov in si prizadevajo za končno zadovoljstvo strank.

Celotno poročilo, ki je nastalo v okviru projekta SAMANTHA, vam je na voljo TUKAJ, (TUKAJ pa v angl. jeziku).