Protokoli in strategije za podaljšanje življenjske dobe večjih kapitalskih naložb in velike industrijske opreme | H2020

V prvih šestih mesecih projekta smo se partnerji projekta osredotočili na potrebe pilotnih linij, njihovemu procesu modernizacije in uvajanju krožnih protokolov. Projekt LEVEL-UP je bil večinoma razdeljen na pet tehničnih blokov:

  • CPS-zacija,
  • upravljanje znanja,
  • digitalni dvojčki in simulacije,
  • strategije ob koncu življenjske dobe in
  • inšpekcijski pregled.

 

Level up - diseminacija slika 1

 

Na vsaki pilotni liniji smo opredelili potrebe znotraj vsakega od blokov in skupaj zbrali 93 tehničnih zahtev. To je bila osnova za nadaljnje načrtovanje pilotnih linij, na podlagi tehnične in ekonomske izvedljivosti implementacije je bila oblikovana tudi arhitektura nadgradnje LEVEL-UP, kar štejemo za enega ključnih rezultatov projekta, saj vključuje in povezuje vsa orodja in komponente, ki jih bodo razvili različni partnerji. LEVEL-UP arhitektura nadgradnje je trenutno v fazi natančnega opredeljevanja, saj mora nadgradnja reševati dva ključna izziva projekta: vključitev „strategije ob koncu življenjske dobe ali sanacijskih ukrepov“, in „fizičnih ukrepov“, ki nam bodo omogočili odpravo pomanjkljivosti posameznih komponent opreme ob upoštevanju dejstva, da ima vsaka pilotna linija lasten proizvodni operacijski sistem za izboljšanje učinkovitosti procesa.

Z delom nadaljujemo tudi pri interpretaciji 10 LEVEL-UP krožnih protokolov, zlasti pri protokolih, povezanih s strategijo ob koncu življenjske dobe (popravilo, predelava, obnova in nadgradnja); rezultate pričakujemo na vsaki od 7 pilotnih linij preko digitalne niti. Poleg tega si bo vsaka delovna skupina za vzpostavitev protokola nadgradnje, ki jo usklajuje eden od partnerjev, prizadevala za opredelitev vseh ukrepov in procesov, določenih v začetku akcije protokola. Vzporedno s tem je zasnovan tudi postopek povezovanja različnih protokolov, ki se razlikujejo po industrijski opremi in funkcionalnostih sestavnih delov.

Aktivno sodelovanje vseh partnerjev je botrovalo izjemno živahni razpravi o ključnih tehničnih vprašanjih in pripravi kratkoročnega načrta, zato projekt LEVEL-UP, kljub omejitvam, povezanim s pandemijo, teče brez težav.

Prav omejitve COVID-19 z njimi pogojen omejen dostopom delavcev, bi lahko vplival na uvedbo CPS-zacije obstoječe opreme, zlasti na pilotske linije projekta LEVEL-UP. Vse načrtovane tehnične obiske med aprilom in junijem, smo morali, žal, prestaviti.

 

logo 2 EU-logo

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja