4. redni sestanek projektnih partnerjev na Erasmus+ projektu 1Point

 

Na tem srečanju so projektni partnerji skupaj preverili zadnje rezultate na A2 – metodologiji usposabljanja, ki je aktivno potekalo v zadnjih parih mesecih projekta. Poudarek je bil na inovativni metodologiji usposabljanja 1Point, o kateri je konzorcij predhodno že razpravljal in se strinjal s samo izvedbo. Metodologija usposabljanja 1Point se razvija s prilagodljivo transformacijo 1Point procesa, specializiranega za področje poklicnega izobraževanja in usposabljanja s poudarkom na posebnostih področja vzdrževanja. Metodologija je razdeljena na manjše dele znanja s področja vzdrževanja, cilj usposabljanja pa je razdelitev malega učnega izida na 4-5 kompetenc. Povedano drugače, partnerji so se dogovorili, da bodo imeli štiri stebre (AR, VR, 3D tiskanje in vitka proizvodnja), tako da vsak od njih predstavlja učni rezultat, ki bo nato združen v eno večjo učno enoto, ki bo pripravljena v aktivnosti A3. Za pripravo učnih rezultatov so projektni partnerji upoštevali ciljne skupine iz sektorja vzdrževanja in pripravili tabelo za pridobivanje kompetenc, ki jo je predstavil partner Atlantis. Konzorcij se je dogovoril, da bo po posameznih stebrih identificiral pomanjkljivosti, potrebe in težave v zvezi z omenjenimi vzdrževalnimi sektorji ter bo predlagal in izvajal potrebne rešitve, ki jih bo mogoče kasneje tudi ustrezno spremljati.

Ob koncu tega četrtega rednega spletnega srečanja je konzorcij organiziral manjše delovne skupine za enostavno pridobivanje potrebnih vložkov v zgoraj omenjenih sektorjih vzdrževanja na podlagi novo uveljavljene metodologije usposabljanja 1Point, ki jo je predlagal partner Atlantis.

Partnerji so se strinjali, da bodo dodali še več novic na svojih spletnih straneh podjetja, Twitter-ju in LinkedIn računu.

Naslednji mesečni sestanek je predviden v začetku maja 2021.

Ta projekt je financiran s podporo Evropske komisije – sklic projekta: 2020-1-SI01-KA202-076060.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja