Projekt RISE v prihodnjih mesecih prinaša nove priložnosti za tkanje konzorcijskih partnerstev

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je kot partner projekta RISE I3 v Celju gostil 2. redno konzorcijsko srečanje. Ena od glavnih tematik sestanka so bile prijave projektov na RISE poziv, ki omogoča podporo rešitvam TRL6+ pri izgradnji konzorcijev, poslovnih načrtov, validacije idej ipd. Poziv, ki se je zaključil 15. marca letos, je ponudil priložnost za oblikovanje prvih projektnih konzorcijev, ki obetajo plodno sodelovanje in izmenjavo idej. Eden ključnih ciljev projekta RISE je namreč oblikovanje 15 zrelih projektnih konzorcijev, ki bodo pripravljeni za prijavo na mednarodne razpise.

Partnerji projekta RISE, sofinanciranega iz evropskega programa I3, smo sestanek izkoristili tudi za  pregled polletnega izvajanja aktivnosti ter ocenili stanje projektnih kazalnikov in mejnikov. Skupaj smo začrtali smernice za prihodnje šestmesečno obdobje.

V prihajajočih poletnih mesecih bomo za mala in srednje velika podjetja, start-up in spin-off, velika podjetja, regije, občine, univerze, izobraževalne, raziskovalne in tehnološke organizacije, grozde ali tehnološke parke, gospodarska oz. poslovna združenja, neprofitne, nevladne in civilnodružbene organizacije organizirali dodatne webinarje. Na njih bomo podrobneje predstavili področja, na katerih vse omenjene organizacije sodelujejo in s katerih naj izhajajo konzorcijske rešitve.

Vas zanima oblikovanje uspešnih konzorcijev za prijavo na mednarodne razpise s področja rešitev TLR6+? Spremljate nas na TECOS-ovih komunikacijskih kanalih, na spletni strani www.rise-project.eu in družbenih omrežjih RISE I3 (Facebook, LinkedIn, X). Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi še naprej gradili uspešno in inovativno prihodnost.