Projekt Better Factory s finančnimi spodbudami povezuje podjetja, kreativce in ponudnike tehnoloških rešitev

better factoryV okviru projekta so trenutno odprti 3 pozivi:

Gre za preliminarne pozive k prijavi, po njihovem prvem pregledu in odobritvi pa platforma projekta Better Factory omogoča povezovanje med posameznimi prijavljenimi iz vsakega segmenta prijav ter oblikovanje konzorcijev in vsebine prijave. Podprti projekti bodo podjetjem omogočili dostop do novih trgov s prilagodljivimi, personaliziranimi proizvodi in storitvami skozi sodelovanje s kreativnim sektorjem in ponudniki tehnoloških rešitev.

Sodelovanje v pozivu za vključitev za podjetja, kreativne posameznike in ponudnike inovativnih tehnoloških rešitev poteka v dveh fazah: v prvi fazi gre za izkaz interesa subjektov v kategorijah podjetij, kreativnih posameznikov in ponudnikov inovativnih tehnoloških rešitev, ki ga subjekti izvedejo ločeno. V drugi fazi se na podlagi izraženih interesov oblikujejo konzorciji, ki sooblikujejo vsebino prijave skupnega projekta, ki kandidira za nepovratna sredstva.

Oblikovani konzorciji stremijo k razvoju novih poslovnih modelov, produktov in storitev ter digitalizacijo proizvodnih procesov in lahko skupaj kandidirajo na razpisu za:

  • 50 tisoč evrov za proizvodno podjetje,
  • 50 tisoč evrov za kreativnega posameznika/podjetje in
  • 100 tisoč eur nepovratnih sredstev za ponudnika inovativnih tehnoloških rešitev.

Projekt BETTER FACTORY z razvojem integrirane inovacijske in evropske mreže podpira podjetja pri odgovoru na sodobne izzive industrije: pomanjkanje virov, pomanjkanje standardiziranih in odprtih rešitev, potrebo po transformaciji organizacijske strukture podjetij, dostop do sredstev. Vse našteto bomo dosegli z razvojem standardiziranih rešitev za proizvodna podjetja, da bodo lahko sama razvijala in proizvajala nove in personalizirane proizvode ter hkrati razvijala s proizvodi povezane storitve.

Za več informacij sta vam na voljo povezava TUKAJ ali Simona Knežević Vernon na e-naslovu simona.vernon@tecos.si Projekt financira program Obzorje 2020.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja