Partnerji projekta 1Point začenjamo z delom

Konzorcij, ki ga vodi TECOS, aktivno sooblikujejo ATLANTIS – Grčija, CETEM – Španija, DLEARN – Italija, CPI – Slovenija in HESO – Ciper.

1Point skupna fotoProjekt 1Point želi oblikovati zanimiv in privlačen program poklicnega izobraževanja in usposabljanja z uporabo 1Point učnega pristopa na področju vzdrževanja v industrijski proizvodnji. Prihodnje generacije zaposlenih v industriji naj bi bile tehnološko podkovane, vendar zdajšnji programi poklicnega izobraževanja in usposabljanja tega še ne zagotavljajo. Projekt 1Point spodbuja učni pristop, ki temelji pridobivanju konkretnih znanj in veščin skozi samo delo. Poklicno izobraževanje in usposabljanje z metodologijo 1Point bo udeležencem olajšalo tako premislek kot izvajanje nalog, ki so neposredno povezane z njihovim prihodnjim delovnim mestom. Metodologija bo vključevala uporabo sodobnih IKT tehnologij, dostopnih z različnih mobilnih naprav, in bo vključevala tudi igrifikacijo pridobivanja znanja. Inovativen koncept 1Point ustvarja koristi za ponudnike poklicnega izobraževanja in usposabljanja, učitelje, učence in industrijo.

Na uvodnem srečanju so bili poleg partnerjev in glavnih ciljev projekta predstavljeni tudi pričakovani rezultati, ki bodo nastali 24 mesecih trajanja projekta.

Partnerji bodo v času trajanja projekta razvili in testirali 2 intelektualna rezultata (IO):

  • IO1- ECVET – Profil strokovnjaka za vzdrževanje.
  • IO2 – Usposabljanje za strokovnjake za vzdrževanje.

Med projektnim sestankom smo se podrobneje seznanili s posameznimi koraki prvega intelektualnega rezultata in razpravljali o nadaljnjem delu (O1 / A1 – Raziskave in O1 / A2 – Metodologija usposabljanja) ter drugih vprašanjih, ki se nanašajo na samo izvedbo projekta 1Point. Projektni partnerji smo se strinjali, da bomo pri predstavitvi projektnih rezultatov sicer morali upoštevali razmere, povezane z epidemijo COVID-19. Kljub temu bodo rezultati predstavljeni na multiplikacijskih dogodkih v vseh sodelujočih državah konzorcija v srednji in zadnji fazi projekta.

Naslednje projektno srečanje mednarodnega konzorcija naj bi potekalo sredi leta 2021 v Solunu (Grčija), kjer ga bo gostil projektni partner ATLANTIS. Do takrat bodo potekala redna spletna projektna srečanja o načrtovanih aktivnostih in poteku njihovega izvajanja.

Spletna stran: https://1pointproject.eu – trenutno v izdelavi.

Projekt financira Evropska komisija – projektni sklic: 2020-1-SI01-KA202-076060.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja