Level-Up pilotna linija je s podaljševanjem življenjske dobe strojev v ISOKON privabila partnerje projekta

Ogled pilotne linije v podjetju ISOKON je je v Slovenijo privabil predstavnike partnerskega konzorcija projekta LEVEL-UP. TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, ki projekt koordinira, je poskrbel za hibridno izvedbo srečanja, ki je partnerjem projekta omogočil razpravo o projektnih aktivnostih, napredku projekta in rezultatih zadnjega polletnega obdobja.

V podjetju ISOKON smo v okviru projekta nadgradili ekstruzijski stroj oz. celotno ekstruzijsko linijo, v prihodnje pa želi ISOKON-a razvite rešitve implementirati tudi na mlajše ekstruzijske linije oz. stroje in proizvodnjo v celoti digitalizirati. V okviru projekta s pomočjo vgradnje in ustrezne nastavitve inteligentnih senzorjev na posamezne industrijske stroje (skupno je v projekt vključenih 7 pilotnih industrijskih strojev iz različnih proizvodnih področjih, kot npr. CNC obdelava, ekstruzija, pultruzija, hidravlične stiskalnice …) slednjim podaljšujemo učinkovitost oz. dobičkonostnost.

Uporaba nove generacije senzorike in pripadajočih sistemov za potrebe digitalizacije in sprotnega spremljanja stanja proizvodnje v skladu s smernicami Industrije 4.0 (I4.0) namreč omogoča velike prihranke pri porabi materiala in energije, postopkov vzdrževanja oz. servisiranja, dvigu učinkovitosti in razpoložljivosti proizvodnje. Hkrati zagotavlja boljšo kakovost produktov in boljši nadzor ter optimizacijo proizvodnega procesa v realnem času.

Partnersko srečanje je postreglo tudi z novimi načrti za nadaljnje delo in organizacijo zaključne konference projekta ter ogledom bližnjega podjetja UNIOR.

Če razmišljate o nadgradnji in podaljšanju življenjske dobe proizvodne linije, vam je za dodatna pojasnila na voljo dr. Dragan Kusić na e-naslovu dragan.kusic@tecos.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja