CIRCI vabi na delavnico o inovativnih možnostih uporabe stranskih materialov v proizvodnji

Partnerji projekta CIRCI vabimo na prvo inovacijsko delavnico, v četrtek 2. marca 2023, ob 11.30 v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana (dvorana E, medetaža). Cilj delavnice je razmislek o novih načinih uporabe stranskih materialov, nastalih v industrijskih procesih, ki smo jih identificirali v procesu priprave podatkovne baze projekta CIRCI.

V projektu CIRCI – Uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese partnerji razvijamo podatkovno bazo stranskih materialov v treh industrijah: elektroindustrija, plastika, kovinski materiali. Skozi interaktivno delavnico želimo stimulirati alternativne poglede in razmisleke o uporabi stranskih materialov, v nadaljevanju pa pripravljamo tudi razpis za pilotne projekte na temo uporabe stranskih materialov.

Delavnica se bo začela s predstavitvijo primera dobre prakse uporabe stranskih materialov z Norveške. Udeleženci se bomo v nadaljevanju razdelili v interdisciplinarne skupine, v katerih bomo skupaj skušali najti inovativne in alternativne načine uporabe stranskih materialov v vaših industrijskih procesih. Kot osnovo bomo uporabili zbrane podatke.

Delavnico bo vodili norveški partner projekta CIRCI – Grozd EYDE. Delavnica je brezplačna, a je zaradi omejenega števila prijava obvezna. Skupaj z vami želimo identificirati različne načine uporabe stranskih materialov v industrijskih procesih. V času delavnice bodo na voljo osvežilne pijače in prigrizki.

Okvirna agenda:

11:30 – 12:00 Predstavitev primerov dobrih praks iz Norveške

12:00 – 12:20 Predstavitev izbranih stranskih tokov

12:20 – 13:20 Kosilo

13:20 – 15:30 Delo v skupinah

15:30 – 16:00 Predstavitve izsledkov in zaključek delavnice

Prijavite se do 25. 2. 2023 na e-naslov simona.vernon@tecos.si

Za vaše sodelovanje se vam vnaprej prijazno zahvaljujemo vsi partnerji projekta CIRCI. Več o samem projektu in delavnici pa se nahaja tudi v vabilu.