Usposabljanje: Tehnološka priprava na brizganje

Datum

Četrtek, 5. 10. 2023

Prijave do:

3. 10., do 12.00

Lokacija:

Sedež TECOS (Celje)*

Ura

9:00 - 13:00

Predavatelj

mag. Andrej Glojek
Prijava
Predstavili bomo korake, ki so potrebni, da se proces brizganja izvaja skladno s priporočili proizvajalca materialov in da izdelek, ki ga želimo brizgati z orodjem, dobi želene estetske in mehanske lastnosti. V uvodu bomo pregledali proces brizganja, vplivne parametre na tlak, tehnološko okno ter na kratko glavne enote stroja in dele orodja. Glavni poudarek usposabljanja bo na pripravi materiala (od skladiščenja, transporta, sušenja, barvanja, mletja …), pripravi orodja (vpetja, temperiranja, vpliv na izdelek) in pripravi ter nastavitvi stroja (čiščenje stroja, izbira stroja glede na plastifikator, zapiralno silo, nastavitev procesnim parametrov: temperature brizganja, hitrosti zapolnjevanja, naknadni tlaka, časa hlajenja …) za proces brizganja. Pogledali si bomo tudi nekaj osnovnih preračunov (zapiralna sila, čas cikla).

Usposabljanje je namenjeno

  • tehnologom,
  • brizgalcem in nastavljalcem strojev,
  • vzdrževalcem orodij in strojev,
  • izmenskim vodjem, vodjem proizvodnje, oddelčnim vodjem.

Na usposabljanju boste pridobili naslednja znanja:

  • procesni parametri brizganja,
  • priprava materiala,
  • priprava orodja za proizvodno delo,
  • priprava stroja za proizvodno delo,
  • preračuni.

Andrej Glojek, mag. strojništva,

Je strokovnjak za izvajanje simulacij brizganja plastike (Moldflow), izvajanje mehanskih preračunov s pomočjo metode končnih elementov (Abaqus, Ansys, I-deas), za razvoj in konstruiranje izdelkov za brizganje plastike in ekstrudiranje ter za razvoj in konstruiranje orodij za plastiko.

Od leta 1997 je zaposlen v TECOS Razvojnem centru orodjarstva, od 2007 asistent na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani z izpostavo v Celju. Od leta 2007 asistent na Visoki šoli za tehnologijo polimerov, od leta 2013 višji predavatelj na visoki šoli za tehnologijo polimerov, od leta 2011 pa asistent in predavatelj na Visoki gospodarski šoli v Celju.

Razpored usposabljanj

Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom!

Cenik

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na usposabljanju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem usposabljanju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo usaposabljanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacije.
Kotizacija in gradivo
144
Popusti, 10% za člane A, 5% za člane B (informacije o včlanitvi najdete tukaj: https://tecos.si/clanarina/)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
+386 (0)3 490 09 20
spela.bordon@tecos.si