Usposabljanje: Osnovne nastavitve stroja in optimiranje procesa brizganja

Datum

Četrtek, 7. 3. 2024

Prijave do:

6. 3., do 12.00

Lokacija:

Sedež TECOS (Celje)*

Ura

9:00 - 13:00

Predavatelj

Matjaž Rot
Prijava

Vsebina obsega obravnavo učinkovitih metod in pristopov za preizkušanje in zagon orodij. Posvetili se bomo korakom za učinkovito in sistematično spoznavanje delovanja orodja, zahtev procesa, strojev in periferije.
Ob tem bomo obravnavali metodologijo preizkušanja orodja in optimiranja procesa brizganja z učinkovito zasnovo eksperimentov (DOE) spreminjanja vhodnih procesnih parametrov in evidentiranju opažanj.

Vsebinski del usposabljanja bomo nadgradili s praktično demonstracijo zagona orodja na stroju.

Usposabljanje je namenjeno

  • konstrukterjem izdelkov,
  • tehnologom in skrbnikom kakovosti izdelkov,
  • orodjarjem in nastavljalcem strojev,
  • delovodjem.

Na usposabljanju boste pridobili naslednja znanja:

  • sistematično delovanje orodja, procesa in stroja,
  • kako skrajšati čas zagona orodja in
  • učinkoviteje optimizirati proces.

Matjaž Rot

Matjaž Rot je vodja marketinga ter skrbi za stike s partnerji. V delo podjetja je vključen že od samega začetka; ustanovitve l. 1996. Bil je prvi, ki je v Sloveniji na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani diplomiral na področju simulacij brizganja s programskim paketom MoldFlow. Praktične izkušnje je na začetku nabiral tudi z delom v brizgalnici podjetja Liv Postojna. V TECOS-u je več kot 15 let izvajal simulacije brizganja plastike, delal na številnih razvojnih projektih, kjer so ideje TECOS-ovih partnerjev zrasle v končne velikoserijske produkte. S partnerji sodeluje tudi na številnih domačih in mednarodnih projektih. V zadnjih letih se je preusmeril v področje marketinga, kjer skrbi za stike s partnerji in na trgu v Sloveniji in tujini išče nove izzive.

Ves ta čas je zaposlen tudi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, v Laboratoriju za preoblikovanje, kjer se poleg tehnologij povezanih s polimeri ukvarja tudi s kovinskimi materiali in njihovimi tehnologijami. Študentom pomaga tudi pri laboratorijskih vajah in številnih diplomskih, magistrskih in doktorskih nalogah. Je tudi urednik revije IRT3000 za področje nekovin tako v Sloveniji, na Hrvaškem kot tudi v Srbiji. Uredil in izdal je tudi knjigo Umetnost brizganja, ki je najbolj brana strokovna literatura med brizgalci. Je tudi eden izmed organizatorjev Industrijskega Foruma, ki vsako leto poteka v Portorožu.

Razpored usposabljanj

Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom!

Cenik

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na usposabljanju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem usposabljanju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo usaposabljanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacije.
Kotizacija in gradivo
195
Popusti, 10% za člane A, 5% za člane B (informacije o včlanitvi najdete tukaj: https://tecos.si/clanarina/)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
+386 (0)3 490 09 20
spela.bordon@tecos.si