Usposabljanje: Orodja za brizganje plastike

Datum

Sreda, 6. 3. 2024

Prijave do:

5. 3., do 12.00

Lokacija:

Sedež TECOS (Celje)*

Ura

9:00 - 13:00

Predavatelj

mag. Andrej Glojek
Prijava

Industrijsko orodje je srce vsakega procesa preoblikovanja oziroma predelave materiala in predstavlja ključni element v procesu izdelave izdelka. Namenjeno je proizvodnji oblikovno bolj ali manj kompleksnih izdelkov iz polimernih ali kovinskih materialov.

Pravilna zasnova orodja je ključ za uspešno delovanje procesa in mora omogočati sprejem in razvod raztaljene plastične mase, zapolnitev orodne votline, ohladitev oziroma temperiranje vlitega izdelka ter razkalupljenje in izmetavanje izdelka iz orodja. Za pravilno zasnovo orodja je zagotovo bistveno poznavanje različnih konceptov in glavnih sestavnih elementov.

Poznavanje konceptov zasnove orodij za brizganje plastike je osnova, ki omogoča  učinkovito računalniško podprto konstrukcijo in vpliva na stroškovno sprejemljivo izdelavo.

Usposabljanje je namenjeno

  • konstrukterjem in razvijalcem plastičnih izdelkov in orodij,
  • tehnologom, zadolženim za proces brizganja,
  • orodjarjem in vsem ostalim, ki se sodelujejo v procesu zasnove, izdelave in uporabe orodij za brizganje,
  • nabavnikom in prodajnikom orodij za brizganje.

Na usposabljanju boste pridobili naslednja znanja:

  • osnove zasnove orodij (zahteve izdelka, orodja, stroja in tehnično prevzemne zahteve),
  • vrste orodij za brizganje (osnovno orodje, orodje s prisilnim snemanjem in s stranskimi pogoni ipd.),
  • elemente orodij (normalije, število in razporeditev gnezd, dolivni, odvijalni in snemalni sistemi, stranski pogoni, tempreriranje, odzračevanje, vodenje in centriranje orodij ter nadzor delovanja),
  • ostale značilnosti (izbira materialov, določitev skrčkov, snemalnih kotov ter obdelave površin).

Andrej Glojek, mag. strojništva

Je strokovnjak za izvajanje simulacij brizganja plastike (Moldflow), izvajanje mehanskih preračunov s pomočjo metode končnih elementov (Abaqus, Ansys, I-deas), za razvoj in konstruiranje izdelkov za brizganje plastike in ekstrudiranje ter za razvoj in konstruiranje orodij za plastiko.

Od leta 1997 je zaposlen v TECOS Razvojnem centru orodjarstva, od 2007 asistent na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani z izpostavo v Celju. Od leta 2007 asistent na Visoki šoli za tehnologijo polimerov, od leta 2013 višji predavatelj na visoki šoli za tehnologijo polimerov, od leta 2011 pa asistent in predavatelj na Visoki gospodarski šoli v Celju.

Razpored usposabljanj

Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom!

Cenik

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na usposabljanju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem usposabljanju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo usaposabljanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacije.
Kotizacija in gradivo
195
Popusti, 10% za člane A, 5% za člane B (informacije o včlanitvi najdete tukaj: https://tecos.si/clanarina/)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
+386 (0)3 490 09 20
spela.bordon@tecos.si