Usposabljanje: Industrija 4.0. v plastičarski industriji

Datum

Četrtek, 18. 4. 2024

Prijave do:

17. 4., do 12.00

Lokacija:

Sedež TECOS (Celje)*

Ura

9:00 - 13:00

Predavatelj

dr. Dragan Kusić
Prijava

Cilj usposabljanja je predstaviti, kako lahko s pomočjo izvedbe digitalizacije v skladu s smernicami Industrije 4.0 dvignemo učinkovitost proizvodnega procesa s poudarkom na plastičarski sektor (brizganje polimernih materialov).

Usposabljanje bo udeležencem osvetlilo teme:
– pomen in vpliv uvedbe informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v proizvodnih podjetjih, varnost uporabe IKT in kako obvladovati veliko količino informacij, uporaba sistemov MES, ERP, CRM in CPS,
Industrija 4.0 v plastičarski industriji – pregled, pomen in prihodnji trendi (senzorika, digitalizacija, vrste komunikacij in ostala periferija, stroški vpeljave…),
primeri uspešne implementacije Industrije 4.0 v različnih proizvodnih procesih.

Usposabljanje je namenjeno

  • procesnim inženirjem,
  • vodjem razvoja, projektnim in vodjem proizvodnje,
  • tehnologom, orodjarjem in konstrukterjem orodij.

Na usposabljanju boste pridobili naslednja znanja:

  • uporaba napredne aktuatorike in senzorike v plastičarskem sektorju;
  • varnost različnih podatkov;
  • izvedba digitalizacije v proizvodnem podjetju in stroški vpeljave;
  • dvig učinkovitosti proizvodnje.

dr. Dragan Kusić

Dr. Dragan Kusić je vodja oddelka mehatronike in član britanskega inštituta za merjenje in regulacije. Od leta 2009 deluje področju vodenja in izvajanja mednarodnih in nacionalnih razvojno-raziskovalnih projektov. Ukvarja se z razvojem inovativnih rešitev vodenja in nadzora, ki so namenjene plastičarsko-predelovalni industriji ter v skladu s smernicami Industrije 4.0.

Razpolaga z bogatimi praktičnimi izkušnjami na področju vodenja brizgalnih strojev, pametnih orodij, industrijskih manipulatorjev, optimizacije brizgalnega procesa, testiranja polimerov (termoplasti, duroplasti, MIM itd.), neporušitvenega testiranja, razvoja vgrajenih sistemov, senzorike in aktuatorjev, kot tudi zasnovo, postavitvijo in upravljanjem sistemov namenjenih za avtomatizirane industrijske procese.

Na Fakulteti za tehnologijo polimerov opravlja od leta 2015 vlogo predavatelja kot docent (področja elektrotehnike in mehatronike) in je avtor preko 70 znanstvenih in strokovnih prispevkov ter lastnik enega patenta.

Razpored usposabljanj

Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom!

Cenik

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na usposabljanju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem usposabljanju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo usaposabljanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacije.
Kotizacija in gradivo
195
Popusti, 10% za člane A, 5% za člane B (informacije o včlanitvi najdete tukaj: https://tecos.si/clanarina/)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
+386 (0)3 490 09 20
spela.bordon@tecos.si