Usposabljanje: GD&T meritve v svetu plastike

Datum

Četrtek, 16. 11. 2023

Prijave do:

15. 11., do 12.00

Lokacija:

Sedež TECOS (Celje)*

Ura

9:00 - 13:00

Predavatelj

Luka Botolin
Prijava
Meritve so najpomembnejša faza pri zagotavljanju kakovosti izdelkov. V fazi izdelave tehnične dokumentacije je prav zato zelo pomembno, kakšno strategijo bomo izbrali, kakšne metode merjenja bodo zadostovale za takšno merjenje in kakšni bodo s tem povezani stroški. Pravilna zasnova mer in merilnih postopkov pri izdelavi tehnične dokumentacije je ključna pri zagotavljanju kakovosti izdelkov. Na usposabljanju bomo pogledali osnove geometrijskih toleranc GD&T (uporaba, simboli, modifikatorji, bazni sistemi …), kaj lahko v fazi priprave tehnične dokumentacije naredimo, da se izognemo težavam v fazi merjenja, kakšne so posebnosti pri merjenju in toleriranju plastičnih izdelkov in nekaj praktičnih primerov merjenja.

Usposabljanje je namenjeno

  • konstrukterjem in razvijalcem plastičnih izdelkov,
  • merilnim inženirjem in tehnologom,
  • vsem, ki sodelujejo v procesu razvoja in konstruiranja izdelkov in vsem, ki so vključeni v proces kontrole kakovosti.

Na usposabljanju boste pridobili naslednja znanja:

  • GD&T osnove,
  • predstavitev osnovnih skupin in tolerančnih con,
  • razumevanje baznih sistemov,
  • posebnosti pri merjenju plastičnih kosov,
  • praktični primeri.

Luka Botolin

Luka Botolin je produktni vodja oddelka za 3D-optično skeniranje, GD&T meritve in vzvratni inženiring – digiCEN, ki deluje znotraj TECOS-a. Na TECOS-je zaposlen od leta 2000.

V digiCEN oddelku je dejaven od leta 2003, ko je TECOS kot prvi v Sloveniji predstavil 3D-optični skener GOM ATOS (trenutno operiramo že z četrto generacijo). Je velik poznavalec tehnik zahtevnega 3D-modeliranja in obvladuje različna programska orodja za vzvratno inženirstvo CopyCAD, TEBIS, Geomagic, GD&T meritve v GOM Inspectu ter modeliranje z Simens NX in Ideas. Je AUKOM certificiran merilec za GD&T.

Vzporedno z industrijskimi projekti deluje tudi kot predavatelj in nosilec predmeta Vzvratno inženirstvo in hitra izdelava prototipov na Visoki šoli za proizvodno inženirstvo! Pred tem je bil predavatelj na Visoki šoli za tehnologijo polimerov, občasno pa deluje tudi na ACADEMI. Sodeloval je tudi v številnih mednarodnih in nacionalnih RR projektih in bil v začetku profesionalne kariere dejaven na področju masivnega preoblikovanja in simuliranja litja Al in Mg zlitin.

Razpored usposabljanj

Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom!

Cenik

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na usposabljanju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem usposabljanju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo usaposabljanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacije.
Kotizacija in gradivo
144
Popusti, 10% za člane A, 5% za člane B (informacije o včlanitvi najdete tukaj: https://tecos.si/clanarina/)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
+386 (0)3 490 09 20
spela.bordon@tecos.si