Usposabljanje: Funkcionalne lastnosti biopolimerov in kompozitnih materialov – industrijska predelava

Datum

Četrtek, 9. 5. 2024

Prijave do:

8. 5., do 12.00

Lokacija:

Sedež TECOS (Celje)*

Ura

9:00 - 13:00

Predavatelj

dr. Vesna Žepič Bogataj
Prijava

Spoznajte sodobne smernice za industrijsko predelavo biopolimerov in trende razvoja trenutno najbolje tržno zastopanih biokompozitov!

Na usposabljanju bomo obravnavali tako biološko osnovane kot biološko razgradljive polimerne materiale in njihove kompozitne različice, tehnologije predelave, področja uporabe in praktične primere iz industrije.

Dr. Vesna Žepič Bogataj bo predstavila tudi možnosti njihove uporabe v krožno gospodarskem kontekstu.

Usposabljanje je namenjeno

  • razvojnikom,
  • upravljavcem strateškega razvoja,
  • tehnologom za materiale in predelavo plastike,
  • konstrukterjem.

Na usposabljanju boste pridobili naslednja znanja:

  • lastnosti bioplastike in kompozitnih različic,
  • klasifikacija biopolimerov in področja uporabe,
  • tehnologije predelave.

dr. Vesna Žepič Bogataj

Vesna Žepič Bogataj, doktorica bioznanosti, je doktorski študijski program Les in Biokompoziti zaključila v letu 2015 na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Danes deluje kot samostojna raziskovalka na področju biopolimernih kompozitov in tehnoloških procesov njihove predelave.
Njeno znanstveno-raziskovalno ozadje in strokovno delo temelji na kemijski funkcionalizaciji lignoceluloznih materialov, preučevanju sinergističnih delovanj med polimerno matričnimi komponentami in naravnimi nanodelci v nanokompozitnih sistemih, pripravi in optimizaciji tehnoloških postopkov za pripravo in predelavo (bio-) nanokompozitnih materialov za uporabo v različnih industrijskih aplikacijah.
Prenos znanja na omenjenih področjih raziskav uspešno nadgrajuje z aplikativnimi industrijskimi projekti sofinanciranimi preko nacionalnih oziroma mednarodnih podpornih programov. Je avtorica treh izvirnih znanstvenih člankov, izsledki pomembnejših raziskovalnih dosežkov pa je predstavljala tudi 15-ih mednarodnih konferencah in strokovnih publikacijah.

Razpored usposabljanj

Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom!

Cenik

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na usposabljanju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem usposabljanju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo usaposabljanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacije.
Kotizacija in gradivo
195
Popusti, 10% za člane A, 5% za člane B (informacije o včlanitvi najdete tukaj: https://tecos.si/clanarina/)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
+386 (0)3 490 09 20
spela.bordon@tecos.si