TECOS na sejem Ecomondo 2022 kar z dvema LIFE projektoma

Ecomondo, italijanski letni sejem zelenega in krožnega gospodarstva bo na 25. izdaji v Riminiju od 8. do 11. novembra znova gostil predstavitev različnih projektov Programa LIFE. TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije se sejma udeležuje v kar dvojni vlogi; kot koordinator projekta LIFE Ceplafib in partner projekta LIFE BioTHOP.

Ecomondo je referenčni evropski dogodek zelenega in krožnega gospodarstva, na stojnici Evropske unije (EU) pa se bodo predstavniki Programa LIFE in posamezni projekti, financirani iz programa, prav tako pa bo sejem ponudil priložnost za dodatne informacije o različnih možnostih (so)financiranja.

Na Ecomondu 2022 se bodo predstavili naslednji LIFE projekti:

LIFE CEPLAFIB – razvoj novega materiala iz odpadnega papirja in plastike za embalažno, avtomobilsko in gradbeno industrijo. TECOS je kot koordinator sodeloval tako pri razvoju novega materiala, ki smo ga s partnerji poimenovali po projektu Ceplafib. Nov material je bil uporabljen za številne nove produkte: igralne kocke, škatle za prostorsko organiziranje, žlice za obuvanje in različne avtomobilske zaščitne elemente.

LIFE BIOTHOP – prikaz vrednosti in potenciala hmeljeve biomase, tako z bioplastičnimi materiali s številnimi načini uporabe odpadkov hmeljevine v embalažnem sektorju in vrtnarskih izdelkih. TECOS je kot partner projekta sodeloval pri razvoju bi sadilnih lončkov iz odpadne hmeljevine.

LIFE Plants for Plants – uvajanje novih biostimulansov rastlinskega izvora v konvencionalno kmetijstvo.

LIFE RecycleYourBoots – zapiranje zanke med razstavljenimi smučarskimi čevlji in izdelki iz reciklirane plastike.

LIFE HEAT-R – pretvorba toplote, proizvedene v industrijskih procesih, v električno energijo.

LIFE FIT pomoč pri zmanjševanju onesnaženosti zraka v EU zaradi prometa.

LIFE HEROTILE – razvoj inovativnih strešnikov, ki lahko pasivno odvajajo toploto in tako zmanjšajo porabo energije za hlajenje stavb do 50 %.

Celoten program sejma Ecomondo lahko preverite TUKAJ. Za vse, ki vas udeležba zanima, imamo na voljo 50 brezplačnih vstopnic (vabil), svojo rezervirate na e-naslovu peter.fajs@tecos.si