SAMANTHA – projekt, ki nadgrajuje nova znanja na področju aditivnih tehnologij

 

SAMANTHA-LOGO-center-full-color-positive-1600px 

Uvodno srečanje projekta SAMANTHA

Začetno srečanje projekta SAMANTHA je konec septembra 2019 (24. in 25. 9. 2019) potekalo v nemškem Karlsruheju na KIT (Karlsruhe Institute of Technology). Projekt financira Evropska komisija iz programa Erasmus +, “Strateška partnerstva za poklicno izobraževanje in usposabljanje. Konzorcij, ki ga vodi KIT, sestavljamo še AMUEBLA,Španija, CEIPES, Italija, CENFIM, Španija, CENTROCOT, Italija, ILI-FAU, Nemčija in TECOS, Slovenija.

S projektom SAMANTHA želimo partnerji strateško pristopiti k izboljšanju obstoječih in oblikovanju novih usposabljanj na področju aditivnih tehnologij. Prepričani smo, da trenutna ponudba tovrstnih usposabljanj ne sledi potrebam orodjarskega in bivalnega sektorja. Z oblikovanjem novega programa poklicne kvalifikacije in sistema usposabljanj želimo odgovoriti na potrebo obeh sektorjev po visokotehnološko usposobljenih zaposlenih, s potrebnimi znanji na področju aditivnih tehnologij za doseganje višje učinkovitosti v verigah vrednosti.

IMG 0944Med uvodnim sestankom projektnih partnerjev smo poleg predstavitev vseh prisotnih organizacij in glavnih ciljev projekta predstavili tudi načrtovane aktivnosti projekta.

Partnerji v 36-mesečnem obdobju trajanja projekta načrtujemo razvoj in testiranje 5 ključnih rezultatov:

 • IO1 – Ustvariti prilagodljive učne poti in didaktična orodja za doseganje želenih učnih rezultatov. Na njihovi podlagi bo mogoče prepoznavanje, presojanje in ocenjevanje in ključnih kompetenc, opredeljenih v fokusnih skupinah.
 • IO2 – Zagotoviti oblikovanje programov poklicne kvalifikacije oz. usposabljanj, ki bodo usklajeni z zahtevami orodjarskega in bivalnega sektorja na področju aditivnih tehnologij.
 • IO3 – Povečati digitalno transformacijo in pametno specializacijo obeh sektorjev z ustrezno implementacijo aditivnih tehnologij v svojih verigah vrednosti.
 • IO4 – Povečati konkurenčnost in produktivnost obeh sektorjev s stalnim usposabljanjem / prekvalifikacijo zaposlenih v skladu z zahtevanimi visokotehnološkimi znanji, potrebnimi za vpeljavo Industrije 4.0.
 • IO5 – Ozaveščati in izboljševati ugled diplomantov KET in STEM v družbi ter obe področji uveljaviti kot karierni priložnosti prihodnosti.

IMG 0923Med projektnim srečanjem smo podrobneje obravnavali posamezne korake prvega ključnega rezultata (IO1) in razpravljali o nadaljnjem delu. V zaključni fazi bomo rezultate projekta SAMANTHA predstavili in multiplicirali v vseh sodelujočih državah konzorcija.

Naslednje projektno srečanje konzorcija bo marca 2020 v mestu Yecla v Španiji, ki ga bo gostil projektni partner AMUEBLA.

Več o projektu nadjete na www.samantha-project.eu.

Projekt je financiran ob podpori Evropske komisije, številka vloge 2019-1-DE02-KA202-006458.

 

logoep

 

Imate izziv? Poiščimo enostavno rešitev.

Izpolnite obrazec, zastavite vprašanja, odprite vrata novemu sodelovanju.

  Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000086:SSL routines::certificate verify failed in /home/customer/www/tecos.si/public_html/wp-content/plugins/stylish-cost-calculator-premium/stylish-cost-calculator-premium.php on line 114

  Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /home/customer/www/tecos.si/public_html/wp-content/plugins/stylish-cost-calculator-premium/stylish-cost-calculator-premium.php on line 114

  Warning: file_get_contents(https://tecos.si/wp-content/plugins/stylish-cost-calculator-premium/assets/js/scc-user-tracking-inline.js): failed to open stream: operation failed in /home/customer/www/tecos.si/public_html/wp-content/plugins/stylish-cost-calculator-premium/stylish-cost-calculator-premium.php on line 114