Otroške igralne kocke, škatle za prostorsko organiziranje, žlice za obuvanje, avtomobilski zaščitni elementi – zdaj na voljo iz CEPLAFIB materialov izdelanih na osnovi odpadne komunalne plastike

ceplafib objemkaZaščitne objemke na TAM-ovih avtobusih

TAM-EUROPE izdeluje gospodarska vozila, s posebnim poudarkom na avtobusih, trenutno razvija in izdeluje TAM timska delovna sila. Njihova strategija je vezana na okolju prijazne, predvsem pa trajnostne materiale. Po dveh mesecih interaktivnega sodelovanja predstavljamo omejeno serijo zaščitnih objemk TAM za oprijemalne drogove na letaliških avtobusnih.

Zaščitna objemke morajo prenesti določene mehanske obremenitve potnikov oziroma njihove ročne prtljage, zato je izbor materialov z ustreznimi mehanskimi lastnostmi ključnega pomena. Ker CEPLAFIB kompoziti zaradi dodanih ojačitvenih vlaken časopisnega papirja izkazujejo tudi do 200 % povišan modul elastičnosti ter do 40% višjo natezno trdnost v primerjavi z recikliranimi ali deviškimi poliolefinskimi polimeri, so primerna alternativa trenutno uporabljenim plastičnim materialom.

 

ceplafib kockePisane igralne kocke

Zavržene sladoledne skodelice, jogurtovi kozarčki in posodice za maslo so postale igralne kocke! Odpadno komunalno plastiko iz bližnjih zbirnih centrih za ravnanje z odpadki podjetje za recikliranje odpadne plastike – OMAPLAST d.o.o. zmelje, opere, homogenizira in predela v re-granulate visoke tehnične kakovosti. V sklopu partnerstva CEPLAFIB k tej reciklirani plastiki dodamo še barvne koncentrate, nato pa jih predelamo v raznobarvne kocke, ki se v naslednji življenjski obliki pojavijo v otroških igralnicah.

 

skatle ceplafibShranjevalne škatle za odlično organizirane delavnice

Vsak mojster ve, kako pomembno je, da so vijaki, žeblji in drugi drobni pripomočki na ravno pravem mestu, ko se pričnejo ustvarjati novi izzumi v domači delavnici. Modularne škatle za shranjevanje, izdelane iz reciklirane odpadne plastike in papirja, pomagajo pri ureditvi in urejanju delovnega prostora ter hkrati izražajo skrb in odgovornost do okolja ter zaščite porabe primarnih surovin. Škatle za shranjevanje drobnega orodja predstavljajo še eno uspešno krožno zgodbo v sklopu replikativnih akcij okoljskega projekta LIFE CEPLAFIB.

 

ceplafib zliceŽlice za obuvanje

Žlice za obuvanje čevljev, izdelane iz reciklirane odpadne plastike, ki prihaja iz vašega smetnjaka, so lahko vaša individualna krožna izbira. Izdelane so iz recikliranih odpadkov in so ravno prave velikosti za vsako žensko torbico ali žep moškega suknjiča. Če se želite pridružiti družini zadovoljnih uporabnikov izdelkov iz recikliranih materialov, izberite želeno bravo in nam pišite na hello@ceplafib.eu ter si brezplačno zagotovite svojo promocijsko eko žlico za obuvanje.

 

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je kot koordinator z mednarodnim konzorcijem partnerjev uspešno zasledoval idejo preoblikovanja snovnih tokov odpadnih komunalnih surovin – plastične embalaže in časopisnega papirja v nove materialne komponente za oblikovanje kompozitnih reciklatov, ojačanih s celuloznimi vlakni, ki jih bo mogoče uporabiti v visokotehnoloških proizvodnih aplikacijah avtomobilske, embalažne in gradbene industrije. Več o projektu CEPLAFIB lahko preberete TUKAJ.

 

ceplafib-banner

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja