Med nacionalnimi kandidati za inovacije leta kar 8 TECOS-ovih članov

inovacije 2020 clani tecosMed 221 inovacijami, ki so letos kandidirale na razpisih regionalnih gospodarskih zbornic, se je na nacionalni nivo za najvišja nacionalna priznanja Gospodarske zbornice Slovenije uvrstilo 43 najboljših zlatih regionalnih inovacij. Med njimi je, kot rečeno, tudi 8 inovacij članov združenja TECOS.

BSH Hišni aparati predstavljajo kar dve inovaciji: popolnoma avtomatski kavni aparato EQ.500 z enostavnim upravljanjem, tihim delovanjem, atraktivnim dizajnom in izjemnim okusom kave ter aparat MUM5 s tehtnico – uporabnikom kuhinjskih robotov poenostavljajo pripravo jedi z dopolnjeno uporabniško izkušnjo z vgrajeno tehtnico.

Kolektor Group je razvil pogon oljnega separatorja, ki je namenjen uporabi v avtomobilskih motorjih z notranjim izgorevanjem – prvi v koncernu lastno razvit pogonski sistem za področje velikoserijske avtomobilske proizvodnje.

Podjetji Domel in Podkrižnik se za inovacijo leta potegujeta z razvojem centralnega pogona za gorsko e-kolo z odličnim odvajanjem toplote in odzivno senzoriko, izredno dodelanim zobniškim pogonom in izjemno uporabniško izkušnjo.

Steklarna Hrastnik se za naslov poteguje s programsko rešitvijo za prožno upravljanje z energijo v steklarski industriji. Produktna inovacija predstavlja inovativno rešitev optimizacije in agregacije lokalnih virov, elektrolizerja, sončne elektrarne ter dizel električnega agregata z namenom zagotoviti finančne prihranke in nižji ekološki odtis v steklarski industriji.

Alpina predstavlja čevlje za tek na smučeh »ELITE 3.0« – najlažji in najbolj odziven nordijski smučarski čevelj za tekmovalce na najvišji ravni.

SIJ Metal Ravne se predstavlja s specialnimi nerjavnimi jekli za nuklearno industrijo s ciljem postati strateški dobavitelj opreme za jedrske elektrarne. Dve popolnoma novi vrsti jekla za izdelavo novih in popravilo starih nukleark zadoščajo najstrožjim standardom nuklearne industrije za uporabo v ruskih jedrskih reaktorjih in jih izdeluje le peščica proizvajalcev na svetu.

Med vsemi finalisti bo izbrana naj inovacija po izboru javnosti, zanje je mogoče glasovati do 22. novembra 2020. Glasujete lahko TUKAJ. GZS bo naziv inovacija leta podelila na Dnevu inovativnosti, ki bo letos potekal v spletni obliki, udeležba na spletnem dogodku pa je brezplačna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja