Kaj imajo skupnega opomnik za pitje vode, letalo in kipec Športnik leta?

foto 1 ulla saavy neorhythmS sodelovanjem pri različnih razvojnih projektih si TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije utrjuje položaj zanesljivega partnerja za varen in uspešen razvoj idej in optimirano proizvodnjo. Med ključnimi cilji sodelovanja z naročniki je odkrivanje morebitnih skritih napak, ki najpogosteje pomenijo dodatne stroške razvoja, zagotavljanje kakovosti in stabilne proizvodnje. Celovita obravnava razvoja izdelka našim naročnikom omogoča odpravo tveganj v fazi razvoja, optimalno izrabo materiala, krajši čas prihoda izdelka na trg, nižje stroške proizvodnje in manjše število preizkusov ter krajšanje proizvodnih ciklov.

TECOS-ova vloga pri pametnem opomniku za pitje vode Ulla je bila tehnično oblikovati celoten izdelek, orodje in v redni seriji izdelati plastično ohišje. Oblikovali smo detajle notranjosti ter s pomočjo analiz sprotno preverjali zapolnjevanje, možnih nastankov hladnih spojev in zračnih vključkov. V okviru projekta Ceplafib smo Ullo približali ekološko ozaveščenim uporabnikom in jo izdelali tudi iz 100 % recikliranih materialov.

Med največjimi izzivi prenosnega EKG Saavy je bilo spajanje različnih sestavnih delov naprave. V skladu z zahtevami naročnika smo se odločili za plazemsko aktivacijo površine, ki z ustrezno pripravo površine zagotavlja kakovosten spoj.

NeoRhythm je naprava za stimuliranje delovanja možganov. Največji izziv je predstavljala določitev oblike naprave S pomočjo mehanskih računalniških simulacij, prototipnih tehnologij in testiranj smo razvili enostavno prilagodljiv izdelek.

foto 2 kipec kajak letaloIzhodišče za oblikovanje kipca Športnik leta je bil ročno izdelan kipec. Z natančnim 3D-skeniranjem in vzvratnim inženirstvom smo pripravili končen računalniški 3D-model z vsemi detajli za konstrukcijo orodja.

3D-skeniranje in vzvratno inženirstvo TECOS močno povezujeta tudi s športom. S sodobnim inženirskim znanjem, 3D-skeniranjem in vzvratnim inženirstvom dosegamo večjo aerodinamičnost motociklov, letal in plovil. Kajakašu Petru Kauzerju smo pomagali pri izboljšavah njegovega kajaka, dosegli večjo aerodinamičnost zmagovalnega letala Petra Podlunška, za Miko Kallia (svetovni podprvak v motociklizmu KTM,125 ccm) pa smo na osnovi ročno izdelanega rezervoarja zmodelirali orodje za rezervoar iz lahkih kovin.

TECOS-ovi strokovnjaki razvojno naravnanim podjetjem zagotavljamo celovite rešitve v razvoju in industrializaciji izdelkov. S premišljenimi rešitvami konkretnih izzivov smo zanesljiv partner za varen in uspešen razvoj ter optimirano proizvodnjo brez odvečnih težav! Več primerov dobrih praks najdete TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja