Inovacije z uporabo plazemskih tehnologij v industriji, medicini in kmetijstvu

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije kot del SRIP Tovarne prihodnosti vabi na dogodek: Inovacije z uporabo plazemskih tehnologij v industriji, medicini in kmetijstvu. Pridružite se nam v sredo, 22. maja 2024, ob 9.30 na Teslovi ulici 30, Ljubljana (predavalnica E, 1. nadstropje stavbe).

Namen dogodka je prikazati različne uporabne vidike plazemskih tehnologij ter različne vrste plazemskih sistemov.

V prvem delu boste spoznali nizkotlačno plazmo za obdelavo materialov ali nanašanje tankih plasti na površine, atmosfresko plazmo za obdelavo bolj občutljivih materialov ter plazmo v tekočini, ki je pomembna predvsem z vidika pasivacije površin. Različne plazemske sisteme bodo predstavili raziskovalci iz Instituta “Jožef Stefan” (Odseka za tehnologijo površin, Odseka za plinsko elektroniko in Odseka za tanke plasti in površine) in Univerze v Ljubljani (Biotehniške fakultete ter Fakultete za strojništvo).

V drugem delu dogodka je načrtovana predstavitev razvojnih projektov z uporabo plazemskih tehnologij ter okrogla miza z mreženjem, z iskanjem sinergij med udeleženci za pripravo novih inovativnih produktov ali tehnik ter skupnih projektov.

Vse podrobnosti o dogodku in agendo srečanja najdete TUKAJ. Vabljeni na izmenjavo idej in bodočih uspešnih sodelovanj!

 Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna REZERVACIJA na e-naslovu ita.junkar@ijs.si