Seminar: Orodja za brizganje plastike

ikona koledar

Četrtek, 30.3.2017

ikona ura

9:00 - 13:00

ikona zemljevid

Sedež TECOS (Celje)

ikona predavatelj mag. Andrej Glojek
ikona rokprijav Prijave do 28.3.2017, do 12ih
ikona pointer Online prijava na dnu strani
 • Osnove zasnove orodij
 • Vrste orodij za brizganje
 • Elementi orodij
 • Ostale značilnosti kot so izbira materialov, skrčki, snemalnih koti itd.

 

Seminar je del sklopa treh seminarjev na isto tematiko, preostala seminarja:

Več informacij spodaj.


 

Industrijsko orodje je srce vsakega procesa preoblikovanja oziroma predelave materiala in predstavlja ključni element v procesu izdelave izdelka. Namenjeno je proizvodnji oblikovno bolj ali manj kompleksnih izdelkov iz polimernih ali kovinskih materialov.

Pravilna zasnova orodja je ključ za uspešno delovanje procesa in mora omogočati sprejem in razvod raztaljene plastične mase, zapolnitev orodne votline, ohladitev oziroma temperiranje vlitega izdelka ter razkalupljenje in izmetavanje izdelka iz orodja. Za pravilno zasnovo orodja je zagotovo bistveno poznavanje različnih konceptov in glavnih sestavnih elementov.

seminar glojek OrodjeZaBrizganjePlastike

seminar glojek OrodjeZaBrizganjePlastike 2

Poznavanje konceptov zasnove orodij za brizganje plastike je osnova, ki omogoča  učinkovito računalniško podprto konstrukcijo in vpliva na stroškovno sprejemljivo izdelavo.

seminar glojek OrodjeZaBrizganjePlastike 3

 

Seminar je namenjen

 • Konstrukterjem in razvijalcem plastičnih izdelkov in orodij
 • Tehnologom zadolženim za proces brizganja
 • Orodjarjem in vsem ostalim, ki se sodelujejo v procesu zasnove, izdelave in uporabe orodij za brizganje
 • Nabavnikom in prodajnikom orodij za brizganje

 

Na seminarju boste pridobili naslednja znanja

 • Zahteve izdelka, orodja, stroja in tehnično prevzemne zahteve.
 • Pregled in specifike različnih orodij kot so osnovno orodje, orodje s prisilnim snemanjem, orodje  s stranskimi pogoni ipd.
 • Pregled elementi orodij (normalije, število in razporeditev gnezd, dolivni sistemi, stranski pogoni, odvijalni sistemi, snemalni sistemi, tempreriranje orodij, odzračevanje orodij, vodenje in centriranje orodij ter nadzor delovanja).
 • Vpliv izbire materiala, skrčkov, snemalnih kotov ter obdelave površin na zasnovo in značilnosti orodja.

Predavatelj

TECOS predavatelj Mag. Andrej Glojek

Mag. Andrej Glojek, je strokovnjak za izvajanje simulacij brizganja plastike (Moldflow), izvajanje mehanskih preračunov s pomočjo metode končnih elementov (Abaqus, Ansys, I-deas), za razvoj in konstruiranje izdelkov za brizganje plastike in ekstrudiranje ter za razvoj in konstruiranje orodij za plastiko.

Od leta 1997 je zaposlen na TECOS-u, Razvojnem centru orodjarstva, od 2007 asistent na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani z izpostavo v Celju. Na Fakulteti za tehnologijo polimerov je asistent in višji predavatelj, prav tako na Visoki šoli za proizvodno inženirstvo.

 

Razpored seminarja

Seminar traja od 9:00 do 13:00 s polurnim odmorom za kavico. Zadnjih 30 minut je namenjenih vprašanjem in odgovorom. Zaradi pravočasnega pričetka in registracije udeležencev vas prosimo da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom.

 

 

Kotizacija in gradivo


115,00 €

Popusti


15% za člane A, 7% za člane B

Posebni popusti ob prijavi na več seminarjev v sklopu (več informacij spodaj)

(informacije o včlanitvi najdete tukaj)

Popusti se ne seštevajo!

Cena ne vsebuje DDV, vključuje predavanje, strokovno gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmorom. Gradivo boste na seminarju prejeli v pisni obliki. Potrdilo o udeležbi prejmete po pošti po končanem seminarju. Odjavite se lahko dan pred izvedbo seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo 20% kotizacijo.

 

Posebna ponudba - sklop seminarjev na sorodno tematiko

Sklop treh seminarjev smo sestavili v skladu s potrebami po sistematični optimizaciji procesa brizganja večine podjetij, ki delujejo na področju predelave polimernih materialov. Sistematičen pristop optimizacije procesa brizganja zahteva poznavanje širšega ozadja, zato bomo v sklopu treh seminarjev obravnavali najbolj ključna vplivna področja.

V prvem sklopu bomo obravnavali možnost odprave najpogostejših napak in težav s katerimi se pri izdelavi plastičnih izdelkov srečujemo. V drugem sklopu sledi obravnavanje specifike konstrukcije plastičnih izdelkov, saj lahko v fazi zasnove izdelkov, odpravimo večino napak v procesu izdelave. V tretjem sklopu pa bomo obravnavali še orodja za brizganje, kot ključni vplivni fizični element v procesu brizganja.

Vsem, ki bi radi sistematično nadgradili svoje ali znanje ključnega kadra, priporočamo udeležbo na vseh treh sklopih. Drugače pa je koncept seminarjev nastavljen tako, da se je možno udeležit zgolj posameznih sklopov.

V primeru, da se odločite za udeležbo dveh ali vseh treh seminarjev, smo vam pripravili ponudbo s popusti, ki so prikazani v spodnji preglednici. Pri prijavi na več seminarjev hkrati to ustrezno označite na spodnji prijavnici.

      Cena s popustom
Št. Seminar Redna cena Dva seminarja Vsi trije seminarji
1 NAPAKE PRI BRIZGANJU  115 € 195,50 € 276,00 €
2 KONSTRUIRANJE PLASTIČNIH IZDELKOV  115 €
3 ORODJA ZA BRIZGANJE PLASTIKE  115 €

Cene ne vsebujejo DDV. Popusti se ne seštevajo (člani A ali B)!

 

Vljudno vabljeni!

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
e-naslov: spela.bordon@tecos.si
Tel.: +386 (0)3 490 09 20

 

 

ZAKAJ TECOS?

 • Dolgoletne izkušnje
 • Kompetenten kader
 • Kratek odzivni čas
 • Celovite rešitve na enem mestu
 • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos

Joomla! Konzola razhroščevanja