Seminar: NE – ULTRAZVOČNE TEHNOLOGIJE

Datum: 15.1.2015, 9:00
Lokacija: sedež TECOS (Celje, Kidričeva ulica 25)
Predavatelji:  ni podatka

 

V okviru seminarja Ne-Ultrazvočne tehnologije varjenja bomo obravnavali osnove vibracijskega varjenja, varjenja z vročimi ploščami in varjenja z infrardečo svetlobo. Seminar je namenjen predvsem naprednim uporabnikom in razvojnikom.

Del seminarja, namenjen vibracijskemu varjenju, bo osredotočen predvsem na varjenje plastike. Podrobno bomo predstavili posamezne faze procesa vibracijskega varjenja in njihov vpliv na končni izdelek. Prikazali bomo vpliv nastavitev tlaka, nastavitve razdalje taljenja in sil med varjenjem.

Priporočila za lastno izdelana vibracijska orodja in smernice za konstruiranje plastičnih izdelkov bodo izkušenim strokovnjakom pomagala zmanjšati stroške vzdrževanja strojev in pospešila procese razvoja njihovih izdelkov. Na koncu bomo na kratko spregovorili tudi o nadzoru smeri taljenja, ki ga zahteva konstrukcija izdelka.

Varjenje z vročimi ploščami je ena najstarejših tehnologij spajanja plastike. Kljub vsem slabostim je tehnologija še vedno zelo razširjena. Na seminarju bomo spregovorili o samem procesu varjenja in prednostih ter slabostih nizko- in visokotemperaturnih strojev za varjenje. Orodjarjem bomo svetovali, kako se izogniti prijemanju materiala na orodje. Poleg tega bomo spregovorili tudi o tehnologiji prihodnosti, o ultrazvočnem varjenju z vročimi ploščami. Upravljavcem strojev bomo predstavili najpogostejše plastične materiale, ustrezne nastavitve temperatur in vpliv tlaka na trdnost spojev. Nekaj besed bomo namenili tudi nastavitvi profilov viskoznosti, ki omogoča spajanje različnih materialov. Konstrukterjem in razvijalcem bomo predstavili različne oblike varjenih spojev in jih seznanili s pomanjkljivostmi tovrstnega varjenja.

Varjenje z infrardečo svetlobo ima v primerjavi z varjenjem z vročimi ploščami številne prednosti. Obravnavali bomo razlike med obema tehnologijama in predstavili njune prednosti ter slabosti. Posebno pozornost bomo posvetili varjenju z infrardečo svetlobo po konturah, ki ima manj slabosti kot klasično varjenje z infrardečo svetlobo. Obravnavali bomo različne sevala in njihovo primernost za spajanje plastike. Preverili bomo tudi vpliv polnil, barvil, vlažnosti in degradacije materiala, ter predstavili načine, kako ta vpliv omejiti. Prikazali bomo različne oblike varjenih spojev in njihove razlike pri varjenju z vročimi ploščami in varjenju z infrardečo svetlobo.

Pri varjenju CVT govorimo o kombinaciji vibracijskega varjenja in tehnologije z infrardečo svetlobo. Prikazali bomo razlike v optiki, trdnosti in spojih, ter predstavili tipična orodja za tovrstno varjenje.

Na koncu bomo predstavili znanstveno analizo napovedi kakovosti in vpliv nadzora procesov na zagotavljanje kakovosti.

Kot je to v navadi, bodo tudi udeleženci lahko spregovorili o lastnih aplikacijah. 

 

Urnik

8:30       Registracija udeležencev

9:00       Pričetek seminarja

10:30     Odmor za kavo

11:00     Nadaljevanje seminarja

13:00     Zaključek seminarja in ogled prostorov TECOS po želji

Cena in prijave

Kotizacija: 90,00 € + DDV

Popusti: 15% za člane kategorije A in 7% za člane kategorije B

Rok prijav: 14.1.2014 do 12. ure

Prijava je veljavna le ob hkratnem plačilu kotizacije. Prijavi priložite tudi kopijo registracije davčne številke!

Vljudno vabljeni!

 

Seminar: NE – ULTRAZVOČNE TEHNOLOGIJE
Udeleženec
Kontaktni podatki
Podatki o podjetju
Iz našega podjetja prijavljamo še
Dodatno

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
e-naslov: spela.bordon@tecos.si
Tel.: +386 (0)3 490 09 20

 

 

 

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos

Joomla! Konzola razhroščevanja