Seminar: PRAKTIČNA UPORABA HLADILNO MAZALNIH SREDSTEV ZA OBDELAVO KOVIN

sem pc51 1TECOS in OLMA kot vodilni slovenski proizvajalec industrijskih maziv organizirata tehnični seminar za tehnologe, vodje vzdrževanja, vzdrževalce, orodjarje in vse ostale zainteresirane.

V uvodnem delu bodo našteti proizvodni trendi, podrobneje pa bodo obravnavane razmere v tribološkem kontaktu, materiali orodja, vključno s trdimi prevlekami in materiali obdelovanca.

Največji poudarek pa bo posvečen hladilno mazalnim sredstvom, ki jih uporabljamo pri obdelavi kovin. V začetnem delu bo pregledno prikazana razvrstitev hladilno mazalnih sredstev, njihove naloge in izbira. V nadaljevanju, ki bo bolj praktičnega značaja pa bomo sledili življenjskemu ciklu hladilno mazalnega sredstva od pravilne priprave, spremljanja sprememb lastnosti med obratovanjem, ustreznih vzdrževalnih ukrepov (ti so predvsem pri sredstvih, ki jih mešamo z vodo, ključnega pomena za njihovo življenjsko dobo, zato bodo obravnavani zelo podrobno, praktično pa bodo prikazani tudi nekateri nepogrešljivi postopki za uspešno kontrolo in vzdrževanje stanja), do zadnjega dejanja, to je neškodljivega odstranjevanja, potem ko hladilno mazalno sredstvo ni več primerno za nadaljnjo uporabo.

Zaradi zaostrovanja zakonodaje, so potrebne neprestane spremembe tako hladilno mazalnih sredstev (naloga proizvajalca) kot tudi delovnih pogojev (naloga uporabnika/delodajalca). Zato bo ena od tem seminarja tudi zagotavljanje varne uporabe hladilno mazalnih sredstev, tako za zdravje delavcev kot tudi za okolje.

Pridobljena znanja nam koristijo pri izpolnjevanju osnovnih ciljev slehernega podjetja:

  • znižanje skupnih stroškov
  • povečanje kakovosti
  • povečanje produktivnosti
  • povečanje konkurenčne prednosti
   

Prepričani smo, da bodo znanja koristila tudi Vam!

 

Predavala bosta dr. Boris Kržan, zaposlen na FS Ljubljana in Milan Kambič, zaposleni v Olmi d.d.

 

Ura

Tema

Predavatelj

08:30–09:00

Registracija udeležencev

 

09:00-10:30

Praktična uporaba hladilno mazalnih sredstev za obdelavo kovin

Milan Kambič

10:30-11:00

Odmor za kavo

 

11:00-12:30

Praktična uporaba hladilno mazalnih sredstev za obdelavo kovin

Boris Kržan

12:30-13:00

Diskusija in zaključek seminarja

 

 

Seminar bo potekal na sedežu TECOS-a na Kidričevi 25 v Celju, v predavalnici št. 4 (pritličje).

 

Kotizacija za seminar znaša 90,00 € + 19,80 € (22 % DDV) – skupaj 109,80 €. Člani TECOS-a kategorije A imajo 15 % popusta in kotizacija znaša 76,50 € + 16,83 € (22 % DDV) – skupaj 93,33 €. Člani TECOS-a kategorije B imajo 7 % popust in kotizacija znaša 83,70 € + 16,74 (22% DDV) = skupaj 100,44 €. Kotizacijo poravnajte do 4. junija 2014 na TRR račun TECOS-a 06000 – 0115400132 Banka Celje, ali pa z gotovino na dan seminarja. V kotizacijo so všteta skripta in kava z osvežitvami. Ob nezadostnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. Brez poravnane kotizacije udeležba na seminarju ni možna.

 

Prosimo, da prijave pošljete na TECOS najkasneje do petka, 30.5.2014, do 12. ure, in da prijavi priložite kopijo registracije davčne številke. Vse dodatne informacije dobite na telefonski številki TECOS: 03 426 46 09.

 

Seminar: PRAKTIČNA UPORABA HLADILNO MAZALNIH SREDSTEV ZA OBDELAVO KOVIN
Udeleženec
Kontaktni podatki
Podatki o podjetju
Iz našega podjetja prijavljamo še
Dodatno

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
e-naslov: spela.bordon@tecos.si
Tel.: +386 (0)3 490 09 20


ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos

Joomla! Konzola razhroščevanja