TECOS je trajnostne visoko trdnostne kompozite predstavil na konferenci švedskega Alfred Nobel Science Parka 24:06:2021

Inovativnost razvoja novih hibridnih materialov in komponent, ki je zadnja leta zaposloval sodelavce TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije, je kot pomemben razvojni prispevek na področju hibridnih materialov prepoznal Alfred Nobel Science Park. Organizator mednarodne konference Hibridne komponente - napredne proizvodne tehnike za hibridne materiale v strukturnih lahkih aplikacijah (Hybrid Components Meeting – Advanced Manufacturing Techniques for Hybrid Materials in Structural Lightweight Applications) je namreč na konferenci zbral podjetja in institucije z namenom predstavitve najnovejših hibridnih materialov za uporabo v lahkih strukturnih aplikacijah.

Srečanje je postreglo z zanimivimi predstavitvami hibridnih materialov in lahkih strukturnih rešitev, predvsem s področja aditivne proizvodnje, predstavili so se vodilni raziskovalci s tega področja ter podjetja, ki so v ospredju razvoja 3D-tiskanja ter hibridnih materialov.

TECOS se je predstavil z razvojem novega visoko trdnostnega kompozita, narejenega iz odpadnega papirja ter odpadne plastike, ki je uporaben tako v gradbeništvu kot avtomobilski industriji. Razvili smo ga v mednarodnem konzorciju pod vodstvom TECOS-a v okviru projekta LIFE CEPLAFIB. Prikazali smo njegove izboljšane lastnosti ter praktično uporabo, predvsem pa smo ponosni, da smo skupaj z proizvajalcem avtodomov Adria Mobil, ki je bila v razvoj vključena že od vsega začetka, prikazali odličen primer dobre prakse. Izdelke iz tega novega kompozita v Adria Mobil namreč uporabljajo pri izgradnji najnovejših avtodomov.

Več o izdelkih, izdelanih iz trajnostnega visoko trdnostnega kompozita, lahko preberete TUKAJ. Kot zanimivost: iz omenjenega kompozita smo izdelali tudi ohišje Ulle – pametnega opomnika za pitje vode.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos