Natisni to stran

TECOS z novimi močmi krepi področje projektnega sodelovanja in prenosa znanja v industrijo 29:05:2019

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije v svojem delovanju poleg podpore slovenski orodjarski panogi soustvarja trende slovenskega in evropskega orodjarstva. Ključ do uspešnega in predvsem aktivnega kreiranja novih tehnologij ter uvajanja tehnoloških novosti v prakso je vedno pogosteje tudi v poslovno-tehnološkem mreženju preko državnih meja. Da bi svojo aktivno vlogo kot zanesljiv partner v evropskih projektih še dodatno okrepili in hkrati izkoristili vse potenciale za uspešen prenos znanja v slovensko industrijo, je TECOS s pričetkom meseca maja 2019 razširil ekipo.

1905-29 tecos tsitar 1V začetku maja 2019 se je ekipi pridružil Tomaž Sitar, univerzitetni diplomirani ekonomist, ki se že od otroških let navdušuje tudi nad strojništvom, elektrotehniko oziroma tehnološkimi novostmi, ki jih prinaša vedno hitrejši razvoj teh področij. Svoje poznavanje ekonomskih vsebin uspešno združuje s svojo navdušenostjo nad tehniko, oboje pa je uspel združiti tudi na študiju v Ljubljani in na Dunaju. Diplomiral je leta 2006 na temo civilnega zračnega prometa z nalogo z naslovom Analiza stroškov in koristi nadzvočnega zračnega prometa na primeru evropskega projekta Concorde.

Tomaž je prepričan, da je v TECOS-u na pravem mestu, saj: "TECOS s svojimi strokovnjaki predstavlja neizčrpen vir tehničnega znanja, inovativnosti in iznajdljivosti…''. Kot projektni vodja bo aktiven na mnogih evropskih projektih ter na področju prenosa novih tehnologij v industrijo.