Projekt SPOT: Razvoj samoadaptivnih gospodinjskih aparatov na osnovi prebojnih tehnologij 31:01:2019

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije že vrsto z Gorenjem sodeluje pri razvoju novih gospodinjskih aparatov Lani smo sodelovanje nadgradili s sodelovanjem v projektu SPOT: Razvoj samoadaptivnih gospodinjskih aparatov na osnovi prebojnih tehnologij.

tecos spot prikazDosegljivost sodobnih tehnologij posamezniku omogoča, da se mu ni več treba ukvarjati z dolgočasnimi, ponavljajočimi se opravili. Vsak od nas veliko raje svoj čas preživi v spletnem oz. realnem stiku s prijatelji oz. kako drugače preživlja svoj prosti čas namenja kot ga namenja opravljanju rutinskih in ponavljajočih se vsakdanjih opravil (na primer nega perila, priprava in shranjevanje hrane …). Pričakovanja ljudi po vedno večji avtomatiziranosti opravil se dvigujejo in selijo tudi na področja, kjer do zdaj niso bila prisotna, kar pomeni odpiranje odličnih tržnih priložnosti za razvoj pametnih samoadaptivnih tehnologij za aparate in naprave, ki lahko nagovorijo želje uporabnikov po vedno manjšem obsegu rutinskih opravil.

V okviru projekta bomo v konzorciju podjetij in raziskovalnih institucij na osnovi poglobljenih raziskav in razvoja realizirali globalni tehnološki preboj na področju ustvarjanja samoadaptivnosti gospodinjskih aparatov. Razvite rešitve bodo omogočile, da bodo gospodinjski aparati sami zaznavali ter prepoznavali ključne parametre ter nato samodejno prilagajali svoje delovanje z uporabo naprednih tehnologij. Uporabnik bo v veliki meri razbremenjen nastavljanja in upravljanja z napravami. Kakovost bivanja bo v prihodnosti s tovrstnimi napravami v določenih segmentih nepredstavljivo višja, sploh glede na omejitve, ki smo jih vajeni na zdajšnji stopnji tehnologije. Razvite rešitve bodo omogočale tudi povezljivost v širši ekosistem pametnega doma in širše v ekosistem pametnih mest.

 

logo mzis  logo spot  logo eu

Vodja projekta: dr. Matjaž Milfelner

 

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos