Srečanje evropskih orodjarskih združenj ISTMA 10:01:2018

Združenje ISTMA World (International Special Tooling and Machining Association) je najpomembnejše mednarodno združenje na področju orodjarstva in izdelovalnih tehnologij. Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS), ki je član ISTMA World od leta 2013, je  novembra 2017 vodil evropsko srečanje svetovnega združenja, na katerem smo se zbrali predstavniki osmih držav (Češka, Nemčija, Finska, Italija, Portugalska, Slovenija, Južna Afrika in Združeno kraljestvo) in trije industrijski partnerji ISTMA Global Partners (DMG MORI, HRSFlow in GF). Srečanje je vodil novi predsednik ISTMA Europe Joaquim Menezes, ki je predstavil svoj program predsedstva za triletni mandat vodenja evropske skupine.

Med srečanjem smo predstavniki nacionalnih združenj pregledali tekoče dejavnosti panoge in razpravljali o novih kolektivnih dejavnostih in pobudah. Delegati smo priložnost izkoristili tudi za povezovanje in izmenjavo informacij o trenutnih poslovnih pogojih v različnih evropskih regijah.

Obiskali smo slovenske orodjarne in se udeležili Dneva orodjarstva, ki je sledil srečanju.

TECOS srecanje ISTMAISTMA World vključuje več kot 30 regionalnih združenj in več kot 8000 podjetij s celega sveta z več kot 70 milijard dolarjev letne prodaje. Svetovno združenje ISTMA je odgovorno za centralno koordinacijo in organizacijo vseh mednarodnih aktivnosti, za podporo nacionalnim združenjem ter njihovim članom, poslovanje na globalni ravni preko mreženja, izmenjavo informacij, programov in storitev. Delovanje TECOS-a v tako pomembni organizaciji omogoča promocijo slovenskega orodjarskega potenciala, ki je v slovenskem prostoru zelo dobro razvit ter njegovo hitrejšo in uspešnejšo integracijo na globalnem trgu.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos