Poklici v orodjarstvu – poklici prihodnosti 30:01:2018

Eno od poslanstev Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva (KOR) je promocija poklicev v orodjarstvu, zato smo v Razvojnem centru orodjarstva Slovenije (TECOS) in podjetju Kompetenca združili moči ter poklice v orodjarstvu na sejmu Informativa predstavili mladim.

logotip projekta KORTanja Ferleš, dr. Dominik Kobold (oba TECOS) in Tina Kastelic (Kompetenca) smo mladim predstavili smernice prihodnjega razvoja orodjarske panoge in poklicev v orodjarstvu, predstavili smo jim izzive, s katerimi se srečujejo posamezni poklici, in priložnosti za ustvarjanje kariere ter nadaljnjega usposabljanja. 

Predstavitveno ekipo KOR sta dopolnili tudi predstavnici partnerja pri projektu, podjetja Odelo Slovenija, Sara Kosič in Anja Vinder. Program, ki se je odvijal na osrednjem prostoru v dvorani A2 Gospodarskega razstavišča je povezoval raper Trkaj ter poskrbel za izvirno, dinamično in atraktivno motivacijo mladih. Pritegnil jih je, da so prisluhnili predstavnikom uspešnih slovenskih podjetij, ki so hkrati tudi partnerska podjetja v Kompetenčnih centrih za razvoj kadrov.

Udeležbo na sejmu Informativa so omogočili Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, Zavod za zaposlovanje, Služba vlade za razvoj in evropski kohezijsko politiko ter Ministrstvo za javno upravo, ki so mladim preko kompetenčnih centrov predstavili številne priložnosti na področjih izobraževanja, zaposlovanja in reševanja podjetniških izzivov.

17-08-16 kor logotipi financerjev

17-08-16 kor logotipi partnerjev  mala

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos