Tecos - Dogodki

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, javno agencijo, tudi tokrat aktivno sodeluje pri predstavitvi slovenskega orodjarstva na MOULDING EXPO 2021. V lanskem letu smo s pozivom za skupinski sejemski nastop na največjem orodjarskem sejmu uspešno zapolnili vsa predstavitvena mesta slovenskega paviljona, a razmere, povezane s COVID-19, so nekaj mest sprostile. Ujemite priložnost za predstavitev na slovenskem paviljonu!

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije v sodelovanju z avstrijskim gospodarskim združenjem Advantage Austria in Slovenskim avtomobilskim grozdom - GIZ ACS vabi na srečanje avstrijskih in slovenskih podjetji iz avtomobilske industrije z naslovom AUTOMOTIVE DAY SLOVENIJA 2021.

Dodatne informacije

  • Datum seminarja 28.01.2021
  • Seminarji kraj spletni dogodek

SPIRIT Slovenija, javna agencija, poziva k prijavi na skupinski sejemski nastop na največjem orodjarskem sejmu Moulding Expo 2021. Po izjemno uspešnih skupinskih predstavitvah v preteklih letih (Moulding Expo 2019 in Moulding Expo 2017), v TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije prevzemamo pobudo za nadgradnjo preteklih uspešnih skupnih predstavitev.

V TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije kljub nekoliko negotovim razmeram načrtujemo prihodnje aktivnosti, ki bi slovenski orodjarski panogi zagotovile nemoten razvoj in rast. Tudi javna agencija SPIRIT Slovenija kljub trenutnim zdravstvenim in gospodarskim razmeram pospešeno izvaja aktivnosti, ki bodo slovenskim podjetjem omogočale prihodnje uspešno mednarodno poslovanje. S tujimi sejmišči se dogovarjajo o sejemskih dogodkih, ki se bodo odvijali v letu 2021, saj želijo v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva slovenskim podjetjem zagotoviti učinkovite in uspešne predstavitve tudi v prihodnjem časovnem obdobju.

Krožno gospodarstvo (CE) in četrta industrijska revolucija (Industrija 4.0 ali I4.0) sta nedvomno dve izmed najbolj vplivnih tematik zadnjega desetletja. Postopoma sta tako prva kot druga strategija razvoja vzbudili zanimanje oblikovalcev politik, raziskovalnih organizacij in industrije iz celega sveta. Čeprav ju običajno opisujemo kot dve neodvisni raziskovalni področji, obstaja množica sorodnih tematik, ki predstavljajo komplementarno vsebino akcijskega načrta Evropske unije za prehod v zeleno gospodarstvo.

Dan orodjarstva je povezal več kot 80 predstavnikov orodjarskih podjetij ter predstavnikov vladnih, podpornih in mrežniških organizacij. Tudi letos smo z gostujočimi predavatelji in udeleženci okrogle mize pritrdili cilju najpomembnejšega strokovnega dogodka slovenske orodjarske in avtomobilske ter proizvodne panoge.

Dan orodjarstva bo tudi letos najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske in avtomobilske ter proizvodne panoge in bo s svojo edinstveno povezovalno vlogo v regiji potekal 6. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, z začetkom ob 9.30. Tudi letos bomo omogočili hitra srečanja med podjetji, obisk tujih partnerjev, novost pa bo orodjarski sejem, kjer se bodo člani imeli priložnost predstaviti s svojo ponudbo in proizvodnjo. Po končanem srečanju bomo tudi obiskali vodilna slovenska podjetja na področju orodjarstva.

V TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije bomo tudi  letos prisotni na enem glavnih dogodkov na področju orodjarstva in proizvodnje v Sloveniji, Mednarodnem industrijskem sejmu 2019. Med 9. in 12. aprilom 2019 nas obiščite na celjskem sejmišču, na razstavnem prostoru št. 20 v hali L1 (1. nadstropje). Za obisk sejma vam lahko zagotovimo brezplačno vstopnico.

Za nami je izjemno uspešen Dan orodjarstva, ki je povezal več kot 75 slovenskih orodjarjev in uporabnikov orodij, letos prvič pa smo srečanje Orodjarskega združenja TECOS nadgradili in združili z drugimi sorodnimi grozdi: SRIP Tovarne prihodnosti, GIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda, pridružila pa so se nam tudi podjetja iz slovensko-avstrijskega združenja Advantage Austria in člani Tehnološkega parka Ljubljana.

Mednarodni eko dogodek z naslovom Izsledki in trendi eko inovativnih pobud Evropske unije v krožnem gospodarstvu se je izkazal kot odlična priložnost za snovanje prvih načrtov podjetij za postopen prehod s predelave konvencionalnih plastičnih mas na predelavo biopolimernih materialov.  V Razvojnem centru orodjarstva Slovenije (TECOS) smo tako z udeležbo kot zanimanjem za tematiko dobili jasno sporočilo, da tudi slovenska podjetja želijo slediti trendom odgovornega in trajnostnega delovanja.

Dan orodjarstva - najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske in avtomobilske industrije – tokrat povezuje člane SRIP Tovarne prihodnostiGIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda in člane orodjarskega združenja TECOS. Pridružite se nam 8. novembra na Fužinskem gradu (Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2) v Ljubljani.

Dodatne informacije

  • Datum seminarja 17.10.2018
  • Seminarji kraj Celje, hotel CELEIA, Mariborska cesta 3

Za nami je uspešen Dan orodjarstva, ki je povezal slovenske orodjarje in uporabnike orodij, letos prvič pa srečanje Orodjarskega združenja TECOS nadgradil s srečanjem članov Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva (KOR).

Uspešnost poslovanja podjetij v orodjarski panogi pogojujejo poslovni modeli, ki jih zaradi specifik poslovanja panoge ne moremo prevzeti iz drugih industrijskih panog. Kompetenčni center za razvoj kadrov na področju orodjarstva KOR je odprl priložnost sodelovanja Razvojnega centra orodjarstva Slovenije TECOS z vodilno nemško institucijo na področju usposabljanja orodjarjev WBA Aachener Werkzeugbau Akademie.

Dan orodjarstva - najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske industrije bo 7. novembra 2017 v Celju povezal srečanji članov Orodjarskega združenja TECOS ter članov Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva (KOR).

Razvojni center orodjarstva Slovenije TECOS v luči krepitve povezanosti nemškega in slovenskega orodjarstva, izmenjave izkušenj in dobrih praks pripravlja organiziran obisk nemških orodjarn in proizvajalcev opreme za orodjarje. Predviden datum obiska je od 25. do 27. oktobra 2017.

Nedavni obisk nemške orodjarske delegacije napoveduje večje povezovanje in deljenje izkušenj med nemškimi in slovenskimi orodjarji. Direktor nemške zveze orodjarjev Ralf Dürrwächter in vodja trenutno največjega orodjarskega sejma Moulding Expo Florian Niethammer sta konec junija obiskala nekaj večjih in manjših orodjarn v Sloveniji, Razvojni center orodjarstva SlovenijeTECOS ter lokalno znamenitost - pivsko fontano. Navdušila sta ju predvsem kakovost in razvitost orodjarstva v Sloveniji.

Aprila 2017 se je zgodila jubilejna 10. izvedba naše strokovno znanstvene konference o orodjarstvu in podpornih tehnologijah ter naprednih tehnologijah predelave materialov, ki je v Ljubljani spet zbrala nekatere vodilne strokovnjake iz obravnavanih področij.

Kot razstavljalec smo se med 30.5. do 2.6. v Stuttgartu udeležili 2. izvedbe sejma Moulding Expo Stuttgart. Namen naše predstavitve je bil predstaviti moč slovenske orodjarske in kovinskopredelovalne branže.

Na Industrijskem sejmu 2017 v Celju smo med 4. in 7. aprilom 2017 predstavili tekoče raziskovalne projekte, našo mrežo članov in zanimive industrijske projekte. 

26. novembra 2015 ob 14.00 vljudno vabimo vso strokovno javnost na področju orodjarstva in predelovalne industrije na delovno srečanje. Obravnavali bomo pereče teme: interesno združenje orodjarjev, podporno okolje v Sloveniji in priložnosti v okviru strategije pametne specializacije.

Po nekaj letih premora smo se, tokrat s strokovnim prispevkom "Z natančnim 3D-skeniranjem do popolne kopije obrabljene komponente", udeležili strokovnega posveta Društva vzdrževalcev Slovenije.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos